Dames Olhaco met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben het bekertoernooi met opgeheven hoofd verlaten. De thuisclub verloor van de favoriete Topdivisionisten Sudosa 2 en Rivo met 3-0, maar maakte het beide teams erg moeilijk. Olhaco-trainer Tjarko Muis was ondanks de uitschakeling zeer tevreden over het spel van zijn ploeg.

Door Reinier de Boer

In de eerste wedstrijd tegen Sudosa 2 uit Assen was het klassenverschil nauwelijks waarneembaar in het veld. Olhaco speelde goed mee, maar kwam in elke set net iets tekort. De setstanden waren 21-25, 17-25 en 21-25.

Het was een wedstrijd waarin twee zussen tegen elkaar speelden. Ex-Olhaco-speelster Susan Otten speelde bij Sudosa 2 en Anouk fungeerde als libero bij de thuisclub. ,,Ik denk dat Sudosa 2 zich erg verkeken heeft op ons,” denkt Tjarko Muis. ,,Ze hadden niet verwacht dat ze zoveel tegenstand zouden krijgen. We hebben het Sudosa erg moeilijk kunnen maken en daar ben ik tevreden over. Het was voor mij een verrassing dat we net iets tekort kwamen. Velen hadden verwacht dat we kansloos zouden zijn, maar dat was zeker niet het geval.”

Na deze wedstrijd versloeg Rivo uit Rijssen Sudosa 2 met 3-0, zodat Rivo in de laatste wedstrijd tegen Olhaco een punt nodig had om verder te kunnen bekeren. Olhaco begon met CJ Reijs, Mirte van der werf, Cyanne Werkman, Tamara van der Sluis, Jolein de Haan, Djunga Reijs en libero Anouk Otten. In de eerste set bleef Olhaco tot 11-12 goed bij, maar daarna liep Rivo uit naar 17-25. Daarmee had Rivo zich al geplaatst voor de volgende ronde.

In de tweede set speelde Olhaco uitstekend en na 22-22 waren er kansen op de setwinst, maar die kwam er net niet, want Rivo won nipt met 23-25. ,,Die set hadden we moeten winnen,” blikt Tjarko Muis terug. ,,We kregen kansen, maar die moet je dan wel benutten.” In de laatste set was de pijp leeg bij Olhaco, dat ruim met 14-25 verloor. ,,Het is een goede leerschool geweest voor de jonge speelsters. We doen goed mee met ploegen die twee klassen hoger spelen en dat is mooi om te zien.”

Olhaco-Sudosa 2 0-3 (21-25, 17-25, 21-25)
Olhaco-Rivo 0-3 (17-25, 23-25, 14-25)
Rivo-Sudosa 2 3-0.
Rivo gaat naar de volgende ronde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven