Heren Olhaco zorgen voor daverende stunt

Hoogeveense volleyballers verslaan sinds tijden topploeg Hengelo

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben voor een daverende verrassing gezorgd door nummer vier Hengelo op een 3-1 nederlaag te trakteren. In een aantrekkelijke en spannende wedstrijd spatte het plezier van de vernieuwde thuisclub af en was de vreugde groot na de tweede zege op rij. De setstanden waren 25-23, 25-21, 22-25 en 29-27.

Door Reinier de Boer

Olhaco-trainer Xander Arling genoot van de drie punten en het enthousiasme van zijn ploeg. ,,Het plezier spat van de ploeg af en dat is mooi om te zien. We hebben Hengelo goed geanalyseerd en daar hebben de spelers in het veld goed gebruik van gemaakt. Wij kunnen van iedereen winnen. Hengelo is een sterke ploeg, maar deze wedstrijd waren zij niet op hun best. Dit zijn mooie punten.”

Olhaco miste middenman Jordan Groenewegen wegens ziekte, waardoor de middenmannen Alwin Mijnheer en Jelbert Jongsma de hele wedstrijd speelden. Voor Jelbert Jongsma was het een bijzonder duel, omdat hij tegen zijn oude ploeg speelde. Hij zorgde ook nog eens voor het beslissende punt in de eerste set, waardoor Olhaco begon met een 25-23 winst. Olhaco kon weer beschikken over spelverdeler Bert Bril, die teruggekeerd is van een wereldreis. Daarnaast begon Arling met Alex Dijkstra, Jelbert Jongsma, Rens Meijer, Sander Kemperman, Alwin Mijnheer en libero Christiaan Boer. De spanning was groot in de eerste set, want beide ploegen maakten elkaar zeer weinig. Na 23-23 scoorden Rens Meijer en Jelbert Jongsma twee hele belangrijke punten.

In de tweede set speelde Olhaco sterk en bracht veel servicedruk, waar Hengelo de nodige moeite mee had. Alex Dijkstra ontpopte zich als de absolute uitblinker, want hij was nauwelijks af te stoppen door het blok van Hengelo en maakte de meeste punten voor Olhaco. Olhaco won de tweede set overtuigend met 25-21, waardoor een punt al binnen was.

In de derde set startte Jorik Knol voor Sander Kemperman, verder bleef de basis in tact. Na de 2-0 voorspong zie je wel vaker dat de ploeg die op voorsprong staat qua concentratie afzakt en dat was bij Olhaco ook het geval. De ploeg maakte veel fouten, waardoor Hengelo uitliep naar 18-24. Een opleving van Olhaco maakte het nog even spannend, maar verder dan 22-25 kwam de thuisploeg niet.

In de vierde set was de spanning te snijden. De gehele set ging de strijd gelijk op. Na 22-22 genoten de toeschouwers van een zinderende slotfase in een geweldige ambiance. Olhaco vergat matchpunten bij 24-23, 25-24 en 27-26 te verzilveren. Bij 27-27 serveerde Hengelo fout, waarna invaller Thijs van Noorden het beslissende punt binnen sloeg, waarna het feest losbarstte in een uitgelaten sporthal Trasselt.

De laatste tien jaar had Olhaco niet van Hengelo gewonnen. Door de verrassende zege steeg Olhaco enkele plaatsen op de ranglijst en heeft nu zes punten uit vier duels. Zaterdag speelt Olhaco in sporthal Trasselt voor de beker tegen tweede divisionist Alterno en Topdivisionist Huizen 2.

Olhaco-Hengelo 3-1 (25-23, 25-21, 22-25, 29-27)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven