Bekeruitschakeling voor heren Olhaco

Hoogeveen – De heren van Olhaco zijn in de tweede bekerronde uitgeschakeld. De Hoogeveners verloren met 0-3 van tweede divisionist Alterno en wonnen met 3-1 van Huizen 2. Doordat Alterno Huizen 2 versloeg, bekert Alterno uit Apeldoorn verder.

Door Reinier de Boer

Olhaco begon met de wedstrijd tegen outsider Alterno, dat vijfde staat in de 2e divisie B. Dat deze ploeg het niveau van de Topdivisie heeft door de komst van vier spelers van Reflex, bleek wel in het duel. Trainer Xander Arling was afwezig wegens corona, waardoor Sander Klok zijn taak overnam. Het werd een toch ietwat teleurstellende 0-3 nederlaag via 24-26, 17-25 en 20-25. Olhaco miste de geblesseerde Thijs van Noorden en Jorik Knol.

In de eerste set was Olhaco dichtbij setwinst, maar toch ging die verloren via 24-26. ,,Serverend kregen we Alterno niet onder druk,” zegt Sander Klok, ,,We speelden te wisselvallig en misten op de beslissende momenten net even de scherpte. In de slotfase maakten we kleine individuele fouten en daar maakt een degelijke tegenstander als Alterno gebruik van. We hebben hard gewerkt, maar we kwamen net tekort tegen een betere tegenstander. Een nederlaag is wel teleurstellend, maar ik zie het als een mooi leerproces. Hier moet de ploeg ook aan wennen. Ik moet wel zeggen dat Alterno op het niveau van de Topdivisie speelde.”

Alterno won vervolgens met 3-1 van Topdivisionist Huizen 2, waardoor de laatste wedstrijd tussen Huizen 2 en Olhaco nergens meer om ging. Olhaco startte met Bert Bril, Rens Meijer, Jorik Knol, Alex Dijkstra, Jordan Groenewegen, Alwin Mijnheer en libero Christiaan Boer. Het duel om des keizers baard leverde geen hoogstaand volleybal op van beide Topdivisionisten. Huizen 2 is na drie wedstrijden nog puntloos, terwijl Olhaco haar laatste twee duels won. Opvallend in dit duel waren de vele foutieve opslagen bij beide teams.

De eerste set ging via 25-18 naar Olhaco. In de tweede set ging er veel mis bij de thuisclub. Het had geluk dat ook de gasten moeite hadden de opslag over het net te krijgen, waardoor het tot het einde nog spannend bleef. Uiteindelijk ging de tweede set via 22-25 naar Huizen 2. In de derde en vierde set bleek Olhaco net iets stabieler dan de gasten, waardoor die sets via 25-19 en 25-22 door Olhaco werden gewonnen. Zo verliet Olhaco met een overwinning het bekertoernooi en kan het zich volledig richten op de competitie. Zaterdag staat de loodzware wedstrijd tegen koploper Sudosa-Desto op het programma.

Olhaco-Alterno 0-3 (24-26, 17-25, 20-25)
Olhaco-Huizen 2 3-1 (25-18, 22-25, 25-19, 25-22)
Alterno-Huizen 2 3-1.
Alterno gaat naar de volgende ronde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven