Madjoe troeft strijdend Olhaco af

Enkhuizen – De heren van Olhaco hebben ook hun tweede wedstrijd van het seizoen met 3-0 verloren. Tegen DIO/B was Olhaco nog dichtbij een punt, maar dat zat er tegen het sterke Madjoe in Enkhuizen geen moment echt in. De thuisclub was heer en meester en troefde Olhaco op alle fronten af. Olhaco speelde niet slecht, maar kwam tegen het uitstekend spelende Madjoe te kort.

Door Reinier de Boer

Olhaco had pech dat spelverdeler Stef Hooijer donderdag tijdens de training door zijn enkel ging. Aangezien Bert Bril op wereldreis is, werd Jarno van Timmeren van Heren 3 opgetrommeld om het spel te verdelen. Sander Kemperman was wegens vakantie niet aanwezig. Olhaco begon de wedstrijd zodoende met Jarno van Timmeren, Rens Meijer, Thijs van Noorden, Jorik Knol, Alwin Mijnheer, Jelmer Jongsma en libero Christiaan Boer.

Olhaco-trainer Xander Arling had van tevoren wel een strategie bedacht, maar Madjoe bleek gewoon te sterk voor de gasten. ,,Zij waren passend sterker en wij hadden geen servicedruk,” verklaart Arling. ,,Wij speelden helemaal niet slecht, maar ik vond Madjoe nog beter dan DIO/B. Ik vind ze nog sterker dan vorig seizoen.”

In de eerste set kwam Olhaco er niet aan te pas en verloor met 25-13. In de tweede set kon Olhaco iets meer tegenstand bieden. ,,Ja, wij gingen meer vechten, want in de eerste set waren wij timide. Toch bleef Madjoe de hele set voor staan en hadden wij weinig kansen en dat was de verdienste van hen.” De tweede set ging via 25-20 naar Madjoe. ,,In de derde set hebben we voor het eerst voor gestaan. Wij konden die voorsprong niet vasthouden, want zij bleven beter dan wij.” De derde set werd opnieuw een prooi voor de thuisclub via 25-20.

Ondanks de duidelijke nederlaag maakt Arling zich geen zorgen. ,,Oh nee, wij hebben van alles uitgeprobeerd, maar zij waren gewoon te goed deze middag. Het was mooi om te zien dat we na de eerste set in de tweede en derde set bleven vechten voor een goed resultaat en dat we positief bleven.” Zaterdag wacht de nu al zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen EVV dat ook nog puntloos is.

Madjoe-Olhaco 3-0 (25-13, 25-20, 25-20)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven