Dames Olhaco verliezen Drentse derby van Dok

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben in de afscheidswedstrijd van Olhaco-icoon Lisanne Coelingh tegen Dok geen overwinning kunnen boeken. Olhaco verloor met 1-3 via 17-25, 25-27, 25-21 en 12-25 van het ervaren Dok, dat stabieler was. De wedstrijd stond in het teken van het emotionele afscheid van Lisanne Coelingh, die wegens een knieblessure op 27-jarige leeftijd stopt met volleybal.

Door Reinier de Boer

Voor de wedstrijd bij het voorstellen van de speelsters werd het veld omringd door speelsters, waarmee Lisanne Coelingh in dertien jaar Dames 1 gespeeld heeft. Door haar gedwongen afscheid werd het een beladen duel met een triest randje. Na de wedstrijd kreeg ze een fotocollage en een ingelijst shirt. Voorzitter Arnold Heerts noemde Coelingh een lid waar de club trots op is. ,,Lisanne is altijd positief, ik heb haar nooit op negativiteit kunnen betrappen. Ze heeft door haar blessure veel doktoren gezien en veel door moeten maken. Het is knap dat je het zo lang hebt vol gehouden. Ik hoop van harte dat je bij de club blijft.” Dat laatste beloofde Coelingh in haar afscheidswoord. ,,Het was elke keer een feestje bij deze superleuke club. Ik blijf kijken en Dames 1 volgen.”

Olhaco begon het duel met Dok met Djunga Reijs, Mirte van der Werf, Cyanne Werkman, Leonie Roeda, CJ Reijs, Stephanie Stienstra en libero Anouk Otten. Misschien dat Olhaco in de eerste set nog onder de indruk was van het naderende afscheid van Lisanne Coelingh, maar de ploeg was niet bij de les. De thuisclub maakte op alle fronten te veel fouten. Het meer ervaren Dok met meervoudig international Riëtte Fledderus als libero, had meer servicedruk en meer aanvalskracht en was verdedigend stabieler.

Na afloop werd nog vaak over de tweede set gesproken, want die was voor Olhaco cruciaal. De ploeg maakte een 10-16 achterstand goed en kreeg bij 25-24 een setpunt, die niet werd verzilverd. Olhaco-trainer Tjarko Muis protesteerde heftig, omdat volgens hem het laatste punt van Dok een draagbal was: 25-27. In de derde set speelde Olhaco uitstekend en won afgetekend met 25-21. Dat gaf voor de thuisclub hoop voor de vierde set, maar dat werd een diepe teleurstelling. Bij 3-16 wisselde Dok enkele basisspeelsters voor jong talent en dat pakte niet goed uit, want Olhaco kwam terug tot 10-16. Daarna werd de basis bij Dok weer teruggebracht en liepen de gasten uit naar een overtuigende 12-25 winst. Bij 11-21 werd het stil in de sporthal, omdat CJ Reijs met haar hoofd tegen de tribune viel en naar de huisartsenpost werd gebracht.

Zo werd het op diverse fronten een trieste avond voor Olhaco. Olhaco-trainer Tjarko Muis vond dat zijn ploeg zich vergat te belonen. ,,Het is jammer dat we de tweede set niet winnen, want dan was het een heel andere wedstrijd geworden. In de derde set werden de opdrachten goed uitgevoerd en dan zie je dat we kunnen winnen van Dok. In de vierde set was dat helemaal weg en dat is inherent aan een jong team. Daar moeten ze zelf leren uit te komen.”

Olhaco-Dok 1-3 (17-25, 25-27, 25-21, 12-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven