Dames Olhaco boeken eerste zege

De dames van Olhaco hebben de eerste overwinning van dit seizoen te pakken. Tegen Grijpskerk won de ploeg van trainer Tjarko Muis met 1-3. Muis was blij met de vier punten, maar was minder tevreden over het vertoonde spel van zijn team. De setstanden waren 21-25, 25-12, 20-25 en 21-25.

Door Reinier de Boer

Na de nederlaag tegen Flash in eigen huis op de eerste wedstrijddag was de vraag hoe de piepjonge ploeg uit Hoogeveen dit in de uitwedstrijd bij Grijpskerk had verwerkt. De gasten boekten een 1-3 zege, waardoor het naar de zevende plaats in de tweede divisie A steeg met vijf punten. Trainer Tjarko Muis was uiteraard blij met de eerste overwinning in dit seizoen van zijn ploeg. Over het spel was hij minder uitgelaten. ,,We waren de hele wedstrijd niet scherp genoeg,” zegt hij. ,,Alsof er een deken van lol overheen lag. Het plezier moet er zijn, begrijp me goed, maar we misten daardoor gewoon net iets in de focus. De eerste set komen we ermee weg dankzij serviceseries van Faye Albertoe en Mirte van der Werf, waarmee we de tegenstander voldoende ontregelen en we zelf konden scoren, maar de echte scherpte ontbrak.” De eerste set ging via 21-25 naar Olhaco.

De tweede set was een heel ander verhaal. ,,De lol en ontlading van de winst in de eerste set resulteerde in een volkomen mislukte tweede set waarin we alle scherpte en lef kwijt waren en waarin de twijfel tot vele fouten leidde,“ analyseert Tjarko Muis. Bij Olhaco lukte er weinig en de tweede set ging via 25-12 naar de thuisclub. Na de 1-1 kon Olhaco zich in de derde en vierde set herstellen van de zwakke tweede set. ,,Ja, gelukkig kregen we ons spel weer op de rit en wisten we, ondanks het gebrek aan echte focus, toch set drie en vier te winnen.”

De derde set won Olhaco met 20-25 en de vierde set ging via 21-25 naar de gasten, die het genoegen smaakten de eerste zege van het seizoen binnen te slepen. ,,Ik ben erg blij met de overwinning en de vier mooie punten, maar er zijn nog genoeg punten om aan te werken,” stelt de trainer van Olhaco. Zaterdag speelt Olhaco in sporthal Trasselt de Drentse derby tegen Dok uit Dwingeloo, dat ook vijf punten bezit.

Grijpskerk-Olhaco 1-3 (21-25, 25-12, 20-25, 21-25)  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven