Heren Olhaco boeken eerste zege

Hoogeveners verslaan hekkensluiter EVV met 3-1

Hoogeveen – De vreugde bij de heren van Olhaco was groot nadat de eerste overwinning van dit seizoen een feit was. De ploeg van trainer Xander Arling boekte een 3-1 zege op hekkensluiter EVV via 25-15, 18-25, 25-22 en 25-16. Door de overwinning steeg Olhaco naar de negende plaats en is het van de hatelijke nul af.

Door Reinier de Boer

Na twee nederlagen behaalde Olhaco dit seizoen de eerste zege en dat werd uitbundig gevierd. Het staartduel met hekkensluiter EVV uit Elburg, dat nog geen punt had gehaald, was een hele belangrijke voor de thuisclub. Olhaco won niet vaak van EVV en de vreugde was zaterdag dan ook groot.

Olhaco-trainer Xander Arling was blij met de eerste drie punten. ,,Complimenten voor mijn ploeg. In de eerste set speelden we door middel van een hoge servicedruk erg goed. Daarnaast vond ik ons aanvallend ook sterker. Toch maakten we te veel servicefouten, maar dat is inherent aan een hoge servicedruk. In de tweede set nam onze servicedruk af en zakten we te ver weg. Dan vind ik het des te knapper dat we het in de derde set weer oppakten. Ik ben super tevreden en vond het mooi te ervaren dat het publiek zeer enthousiast was.” Het bijzondere van het treffen in de Topdivisie A was toch wel dat de eerste scheidsrechter uit Elburg kwam en de tweede uit Hoogeveen.

Olhaco startte de wedstrijd met Bjorn Bakker, Rens Meijer, Thijs van Noorden, Alwin Mijnheer, Sander Kemperman, Jordan Groenewegen en libero Christiaan Boer. De eerste set stond in het teken van serveren, want door een hoge servicedruk van Olhaco kwam EVV nauwelijks aan volleyballen toe. Vier spelers hadden veel succes met hun sprongservices en dat was in de eerste set een belangrijk wapen. De eerste vijf punten werden door middel van sprongservices binnen gesleept. Daarnaast viel Olhaco sterk aan en verdedigend maakte EVV veel fouten. De eerste set ging dan ook overtuigend via 25-15 naar de thuisclub.

In de tweede set nam de servicedruk bij Olhaco af, waardoor EVV beter in de wedstrijd kwam en de tweede set via 18-25 won. In de derde set pakte Olhaco de draad weer op van de eerste set. De thuisclub pakte veel punten door goede opslagbeurten van Sander Kemperman en Rens Meijer. Toch bleef het tot het einde spannend. In een nerveuze slotfase waarbij veel servicefouten over en weer werden begaan, liep Olhaco na 22-21 uit naar 25-22. Dat betekende het eerste punt van deze competitie en die werd al even luid bejubeld.

Olhaco begon sterk aan de vierde set en kwam met 5-0 voor. Even liet Olhaco EVV terugkomen tot 8-7 en 11-10, maar daarna sloeg de thuisploeg een gaatje naar een overtuigende 25-16 winst. De eerste zege is een feit en dat zal vertrouwen geven voor het vervolg van de competitie. Zaterdag komt Hengelo naar Hoogeveen en dat is een ploeg van een iets ander kaliber dan EVV.

Olhaco-EVV 3-1 (25-15, 18-25, 25-22, 25-16)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven