Heren Olhaco laten DIO/B ontsnappen

Het vernieuwde herenteam van Olhaco opende de nieuwe competitie met een 0-3 nederlaag tegen het geroutineerde DIO/B. De thuisclub deed weinig onder voor de gasten, maar verzuimde de big points te verzilveren. Daardoor gingen de drie sets met miniem verschil naar de Groningers. De beslissende punten werden steeds gemaakt door ex-Olhaco-speler Jochem van Diepen en ex-Orion-speler Joris Marcellis.

Door Reinier de Boer

Na de eerste competitiewedstrijd van Olhaco overheerste toch wel optimisme over het vervolg van de competitie in de Topdivisie A. De thuisclub had het meer ervaren DIO/B zeer lastig gemaakt, het enige verschil was dat Olhaco de big points vergat te verzilveren. DIO/B beschikte met Jochem van Diepen en de boomlange Joris Marcellis over twee uitstekende aanvallers, waar Olhaco maar geen vat op kreeg. Dat duo zorgde in de slotfase van elke set voor de beslissende punten. Olhaco was er heel dichtbij en liet goed volleybal zien, maar het bleek net niet genoeg voor een punt of meer, waar volgens Olhaco-trainer Xander Arling zijn ploeg wel recht op had.

In de eerste set gaf Olhaco een 24-23 voorsprong uit handen, die met 24-26 werd verloren. In de tweede set bij 25-25 kreeg DIO/B volgens Arling een discutabel punt, waarna Olhaco uit sloeg: 25-27. ,,De scheidsrechter dacht dat wij het net raakten, maar ik weet zeker dat zij het net raakten,” legt Arling uit. In de derde set bleef Olhaco lang bij, maar maakten Van Diepen en Marcellis aan alle illusies een einde: 22-25. Ondanks de nederlaag overheerste toch wel het goede gevoel, omdat de nieuwe ploeg al in de eerste wedstrijd in staat bleek te zijn vrijwel gelijkwaardig te zijn aan het geroutineerde DIO/B dat veel oudgedienden weer terug gehaald heeft.

Olhaco begon de partij met Rens Meijer, Stef Hooijer, Thijs van Noorden, Alwin Mijnheer, Jordan Groenewegen, Jorik Knol en libero Christiaan Boer. Rens Meijer is dit seizoen buitenaanvaller in plaats van middenman en dat deed hij uitstekend. Daarnaast begon Olhaco met drie nieuwelingen, namelijk de teruggekeerde Thijs van Noorden, Jorik Knol en Jordan Groenewegen. Christiaan Boer heeft een nieuwe rol, want hij fungeert dit seizoen als libero. In deze nieuwe samenstelling speelde Olhaco een prima eerste set. Bij 24-23 verzuimde de ploeg alleen de eerste setwinst binnen te halen, waarna Jochem van Diepen en Joris Marcellis dat voor DIO wel deden.

In de tweede set had DIO bij 3-5 vier punten van Olhaco cadeau gekregen wegens foute opslagen. Uiteindelijk herstelde Olhaco zich en vergat weer een setpunt te verzilveren, deze keer bij 25-24. Na een discutabele beslissing en een fout van Olhaco kwam DIO/B met de schrik vrij: 25-27. In de derde set kwam de 16-jarige Björn Bakker als spelverdeler Hooijer vervangen en hij maakte een goede indruk. Toch ging ook deze set nipt verloren met 22-25, waarbij het bekende duo van DIO de laatste punten binnen sloeg.

Olhaco-trainer Xander Arling had twee gevoelens na de wedstrijd. ,,Aan de ene kant ben ik trots op de ploeg wat ze hebben laten zien en dat ze niet blijven hangen in negativiteit. Daarnaast ben ik teleurgesteld over de punten die we niet hebben. We doen de hele wedstrijd lekker mee, maar op het laatst verzilveren we de big points niet. We kregen geen vat op Van Diepen en Marcellis. Het is mooi om te zien dat we een vechtploeg zijn, die positief blijft. We hebben nieuwe spelers, die nog moeten wennen en spelers die vorig seizoen weinig hebben gespeeld. Elke wissel pakte goed uit en dat is voor ons positief, het is alleen jammer dat we de punten niet gepakt hebben, want één punt hadden we zeker verdiend.”

Olhaco-DIO/B 0-3 (24-26, 25-27, 22-25)   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven