Dames Olhaco verliezen eerste competitieduel van Flash/Nieuwleusen

De dames van Olhaco leefden een week na de verrassende bekerwedstrijden in een euforische stemming. Na de eerste competitiewedstrijd tegen Flash/Nieuwleusen, staat de ploeg weer met beide benen op de grond. Olhaco leed een 1-3 nederlaag tegen een sterke tegenstander via 25-21, 23-25, 19-25 en 17-25. Alleen de eerste leverde Olhaco succes op, maar daarna kwam de ploeg tekort tegen een stabielere ploeg met iets meer slagkracht. 

Door Reinier de Boer

Olhaco-trainer Tjarko Muis was ondanks de nederlaag positief over het spel van zijn jonge ploeg. ,,We hebben prima gespeeld, maar een sterke, ervaren tegenstander getroffen. Gezien het proces waar we in zitten ben ik tevreden met ons spel. Met deze wedstrijd hebben we veel momenten gehad waar we veel van kunnen leren en waarop we verder kunnen bouwen. Ik ben trots op hoe we als team gestreden hebben. We maken veel stappen en dat gaat met vallen en opstaan. Zaterdag was Flash sterker en hebben we terecht verloren, maar…het eerste punt is binnen.”

Na de bekerwedstrijd van vorige week was iedereen bij Olhaco benieuwd of het team in opbouw ook in staat zou zijn een stabiele tweededivisionist, dat vorig seizoen in de top van de 2B vertoefde, te verslaan. De start was goed, want in de eerste set speelde Olhaco goed en boekte een knappe 25-21 setwinst. Tjarko Muis was begonnen met CJ Reijs, Lisanne Coelingh, Djunga Reijs, Mirte van der Werf, Tara van der Sluis, Cyanne Werkman en libero Anouk Otten. In het begin van de tweede set kon Olhaco het goede begin geen gevolg geven, want al gauw stond er 0-7 op het scorebord. Na 13-17 kwam Olhaco beter in de wedstrijd en vocht zich knap terug tot 20-20. Na een 21-20 voorsprong werd het een spannende slotfase. Bij 23-24 sloeg Flash het beslissende punt via het Olhaco-blok binnen. De thuisclub was er dichtbij, maar moest in de slotfase toch haar meerdere erkennen in Flash, dat maar liefst vijf speelsters miste.

In de derde set deed Olhaco lang goed mee tot 15-15, maar daarna toonde Flash zich constanter. De gasten beschikten over meer slagkracht en pakten verdedigend veel van de vloer. Blokkerend pakte Olhaco te weinig om het Flash echt moeilijk te kunnen maken. Flash liep weg naar 15-20 en dat gat kon de thuisclub niet meer dichten: 19-25. In de vierde set startte Olhaco met Antoinette Koning, Lisanne Coelingh, Mirte van der Werf, Tara van der Sluis, Stephanie Stienstra, Cyanne Werkman en libero Anouk Otten. Tot 14-14 ging de strijd gelijk op, maar daarna maakte Flash minder fouten en liep uit naar 17-25. Bij Olhaco leek de durf om vol uit te halen niet aanwezig, maar daarnaast was de pass ook niet altijd optimaal. Komend weekend is Olhaco vrij.

Olhaco-Flash/Nieuwleusen 1-3 (25-21, 23-25, 19-25, 17-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven