3e plaats voor Jongens Top en ‘Supercoach’ prijs voor Sjoerd Cnossen tijdens MJT Doezum 2022

Woensdag 25 mei vertrok er een groep van ongeveer 50 spelers en begeleiders naar Doezum voor het jaarlijkse Meerdaags Jeugd Toernooi. Na twee edities die niet door konden gaan stond iedereen te popelen om er weer een leuk toernooi van te maken. Het is altijd een eer als Olhaco wordt uitgenodigd en des te spannender om te ontdekken welke teams er toegelaten worden. De organisatie beoordeelt vele aanvragen op niveau aangezien ze minder capaciteit hebben dan er teams worden opgegeven. 

Uiteindelijk mag Olhaco dit jaar meedoen met de volgende teams:

  • Meisjes B  (t/m 16 jaar)
  • Jongens B (t/m 16 jaar)
  • Meisjes Top (t/m 21 jaar)
  • Jongens Top (t/m 21 jaar)

De teams worden samengesteld op basis van leeftijd en niveau. Zo kan het zijn dat er iemand van Dames 3 meedoet met Meisjes B en iemand van Heren 1 met Jongens Top. Als begeleiding gingen de volgende mensen mee:

  • Sander Klok en Dagmar Schoemaker (JTop)
  • René Merrelaar en Maureen Wit (JB)
  • Sjoerd Cnossen en Nadine Knol (MTop)
  • Tom Stelpstra en Lauren Everts (MB)
  • Ben van Noorden (Hoofdbegeleding)

Jongens B speelde een leerzaam toernooi tegen voornamelijk betere tegenstanders

Ze hadden de pech dat speler van H2, Bart Mulder, 2 weken voor het toernooi door zijn enkel ging en niet kon meedoen. Desondanks werd er door knap spel af en toe een setje gewonnen. Tijdens de laatste wedstrijd op donderdag ging ook Noël de Jong door zijn enkel, mede daardoor werden de resterende poulewedstrijden verloren. Uiteindelijk werd ook de laatste wedstrijd om plek 7/8 verloren na een 3 setter tegen Orion.

Meisjes B speelde een knap toernooi

Het team bestond uit een mix van Dames 3 speelsters en speelsters van Meisjes B1. Twee Meiden van dit team zijn een week eerder nog 4e geworden met Meisjes C op het NOJK. In de poule werd er helaas verloren van sterke tegenstanders Dynamo en DOK, maar werd er gewonnen van Dinto en Orion. Hierdoor kwamen ze in de “verliezers” poule terecht. Hierin werd alles gewonnen en kon er gespeeld worden in een 3kamp om de plaatsen 5/6/7. Dok was weer te sterk, maar van Impala werd er gewonnen en zo werd er een nette 6e plaats behaald.

Meisjes Top was één van de jongste teams van het toernooi op dit niveau

Het team bestond voornamelijk uit speelsters van Dames 1 en Dames 2. Dat het team nog een beetje aan elkaar moest wennen bleek ook wel aan de resultaten van de poule, geen 1 wedstrijd werd gewonnen. In de “verliezers” poule werd gelukkig wel gewonnen van Tjoba en Impala, van Veracles werd, ondanks een voorsprong in de 2e set verloren met 2-0. Door dit laatste resultaat moest er helaas gestreden worden om de plaatsen 8/9/10. Dat Olhaco zichzelf tekort had gedaan bleek wel uit de 2 makkelijke overwinningen en de uiteindelijk 8e plek.

Jongens Top speelde een spectaculair toernooi

Met een mooie mengelmoes van spelers van Heren 1 en Heren 2 werd de eerste wedstrijd nog verloren van Sudosa-Desto, maar kwamen er daarna meerdere overwinningen. Doordat er net een setje teveel verloren werd van Taurus werden ze 4e in de poule en mochten ze de halve finale spelen tegen Dynamo. Dit team met 4 eredivisiespelers was in de poule nog een maatje te groot.

Zo niet in de halve finale op vrijdagavond voor volle tribunes. Olhaco bood dapper weerstand en won zelfs na een mooi killblok van Thobian Vos de eerste set. De 2e set moesten ze een pas op de plaats maken waardoor er een 3e set nodig was om te bepalen wie de finale mocht spelen. Uiteindelijk werd het een “narrow escape” voor Dynamo en zij gingen met 15-12 naar de finale.

Olhaco restte niets meer dan te spelen voor de 3e plek. In een vermakelijk en spannende wedstrijd werd er in 3 sets gewonnen van Taurus.

Op zaterdag 28 Mei vond de traditionele afsluiting en prijsuitreiking plaats

Na 4 dagen volleybal, 3 avonden feest met uiteraard afsluitend soep en worst, en kamperen op het nabij gelegen zwembadterrein werd er afgesloten met de prijsuitreiking voor de teams, maar ook de individuele prijzen werden verdeeld. Bij de Talentenprijs (Meisjes B), Aanmoedigingsprijs (Jongens A) en Laiverdje van het publiek vielen er geen Olhaco spelers in de prijzen. Bij de prijs Supercoach was er meer reden voor applaus. Deze prijs, uitgekozen door de aanwezige scheidsrechters, werd gewonnen door Sjoerd Cnossen.

Al en met al weer een geslaagde editie en we kunnen niet wachten tot volgend jaar!

Hierbij een aantal foto’s. De rest van de foto’s van het toernooi zijn te vinden op de website van MJT Doezum.

[supsystic-gallery id=11]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven