Trainer Menno Volkerink gaat Heren 1 Olhaco verlaten

Menno Volkerink heeft zijn afscheid als trainer van de heren van Olhaco aangekondigd. Aan het eind van dit seizoen zullen de wegen van Volkerink en Heren 1 van Olhaco gaan scheiden na zes succesvolle jaren. De Meppeler zal betrokken blijven bij de Hoogeveense volleybalclub en kiest voorlopig niet voor een andere club. ,,Het is mooi geweest en goed om een stap terug te doen,” verklaart hij zijn besluit.

Door Reinier de Boer

Zijn besluit om aan het eind van dit seizoen te stoppen als trainer van de heren van Olhaco heeft niets te maken met de huidige tegenvallende resultaten in de Topdivisie A. ,,Nee, daar heeft het niets mee te maken. De groep verdient na zes jaar een nieuw gezicht.” De vertrekkende volleybaltrainer is Olhaco zeer dankbaar. ,,Jazeker, in de afgelopen zes jaar heb ik veel leuke en inspirerende mensen mogen ontmoeten binnen een hechte vereniging. Voor mij als beginnende trainer ben ik de club dan ook dankbaar dat ik na speler te zijn geweest, mijzelf heb kunnen ontwikkelen als trainer op een ontzettend mooi niveau.”

Hij heeft mooie momenten meegemaakt bij Olhaco, waar hij met plezier op terugkijkt. ,,Een hoogtepunt is vooral de ontwikkeling die ik heb mogen meemaken van spelers en de samenwerking met mijn teamgenoten en de staf. De laatste drie jaar bij Heren 1 de opbouw van een nieuwe ploeg mogen doen, dat geleid heeft tot een divisie hoger met veelal jonge en onervaren spelers. Ook in mijn tijd bij Heren 2 heb ik een promotie mee mogen maken.”

Dieptepunten zijn er ook geweest. ,,Ja, dan denk ik aan het wegvallen van Gerrit Schraa en trainer Henk Klein. Ook corona maakte het niet gemakkelijk een team te smeden. Daar ligt toch wel een kracht die ik niet heb kunnen inzetten.” Volkerink maakt het seizoen met Heren 1 af in de Topdivisie en deze week werd bekend dat er geen degradanten zullen zijn. Olhaco kan de competitie dus zonder druk afmaken. ,,Voor nu ligt de focus op de competitie. De spirit van het team vind ik bewonderenswaardig. Er is altijd een goede opkomst en vol energie. Daar ben ik trots op en ik ben ervan overtuigd dat we dit tot het eind van de competitie doorzetten.

Tevens liggen er mooie kansen voor jongens A open club. Een groot deel van Heren 1 mag deelnemen aan het  Nederlands Open Jeugd Kampioenschap. We trainen en spelen nu op een erg mooi niveau waarin we onze club goed kunnen vertegenwoordigen. Ik hoop dat in de toekomst vooral jonge gasten deze sport gaan beoefenen. Een goed initiatief van de club is dan ook het aantrekken van een jongenscoördinator om op scholen jongens enthousiast te krijgen voor dit leuke spelletje.”

Foto: Tom Meijers, RTV Drenthe

Menno, bedankt voor jouw jarenlange inzet voor onze club! We blijven je graag zien in sporthal Trasselt en wensen je veel succes met wat je verder gaat doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven