Heren Olhaco blijft opnieuw met lege handen achter

‘We hebben verloren op effectiviteit’

Ook de dertiende wedstrijd op rij ging voor de heren van Olhaco verloren. Middenmoter Hengelo bleek met 1-3 te sterk via 25-18, 20-25, 15-25 en 20-25. Olhaco begon sterk aan het duel en na de winst in de eerste set was er hoop op punten. Vanaf de tweede set herstelden de gasten zich en pakten uiteindelijk de drie punten. Voor Olhaco waren de druiven zuur, maar de ploeg gelooft nog steeds in handhaving.

Door Reinier de Boer

Olhaco begon niet helemaal compleet aan het duel met Hengelo. Sander Kemperman is net hersteld van corona, terwijl Quinten Groenewold afgelopen week niet heeft getraind bij Olhaco, maar beachvolleybal heeft gespeeld. De Hoogeveners startten de eerste set met Bert Bril, Sander Klok, Rens Meijer, Alex Dijkstra, Jitte Tavenier, Thijs Schunselaar en libero Thijs Ipema. De situatie voor Olhaco is zodanig precair dat de ploeg dringend punten moest pakken tegen Hengelo, dat de laatste weken niet in grootste vorm verkeert. De thuisclub keek in de beginfase tegen een 4-7 achterstand aan, maar daarna kwam de ploeg goed in de wedstrijd en boog de achterstand om in een voorsprong. Onder de klanken van trommels en de aanmoedigingen van de reservespelers liep Olhaco uit naar 19-13. Bij 23-15 kwam Sander Kemperman voor de service in de ploeg voor Sander Klok en begon direct met een doeltreffende ace. Na 24-15 scoorde Hengelo nog drie keer, waarna de goed spelende Thijs Schunselaar het verlossende punt binnen sloeg: 25-18.

De tweede set ging lang gelijk op. Tot 20-22 waren er nog kansen voor de hekkensluiter, maar tot drie keer toe werden aanvallers van Olhaco door het uitstekende blok van Hengelo gestuit, waardoor de tweede set via 20-25 naar de gasten ging. In de derde set kon Olhaco tot 11-12 goed bijblijven, maar daarna liet het de bezoekers uitlopen naar 11-20. Olhaco verdedigde redelijk, maar de ploeg maakte de aanvallen onvoldoende af. Er was ook te weinig verrassing in de aanvalsopzet, want de ploeg viel nauwelijks over het midden aan. Dat had ook met de pass te maken, die niet altijd optimaal aankwam bij Bert Bril. Het grote verschil was dat Hengelo haar aanvallen meestal wel verzilverde. Olhaco had de grootste moeite het blok van de gasten te omzeilen, maar te vaak sloegen de aanvallers van Olhaco in de muur van Hengelo.

In de derde set kwam Olhaco tekort en leed een kansloze 15-25 nederlaag. In de vierde set was er hoop bij Olhaco om er toch nog een punt of meer uit te slepen. De thuisploeg vocht voor een goed resultaat met veel lange rally’s. Tot 17-18 was er de kans op setwinst. Bij 17-19 zag de scheidsrechter een touché van Hengelo over het hoofd, waardoor het in plaats van 18-19, 17-20 werd en dat bleek Olhaco te machtig. Uiteindelijk won Hengelo de vierde set met 20-25 en daarmee de wedstrijd met 1-3.

Olhaco-trainer Menno Volkerink prees de vechtlust van zijn team. ,,Ja, we hebben er alles aan gedaan, maar we kwamen te kort in deze wedstrijd. Na elke bal die zij konden verdedigden, scoorden zij en dat was het grote verschil met ons. Zij hadden de rallyballen goed op orde. In de eerste set hadden we de wedstrijd goed onder controle door onder andere een hoge servicedruk. Vanaf de tweede set werden zij beter. We hebben verloren op effectiviteit. De energie was er bij ons zeker, we zitten nog in een leerfase. Wil je winnen moet de rally goed zijn.”

Zaterdag 26-02-2022 | Olhaco-Hengelo 1-3 (25-18, 20-25, 15-25, 20-25)