Heren Olhaco verlaten met opgeheven hoofd het bekertoernooi

‘We doen onszelf opnieuw tekort’

Bedolven worden onder de complimenten en volgens de tegenstander de meeste recht op de winst te hebben. Dat kregen de heren van Olhaco te horen na de bekerwedstrijd in de tussenronde tegen Topdivisionist Inter Rijswijk. Toch werd Olhaco uitgeschakeld in het bekertoernooi na een 3-1 nederlaag. ,,Complimenten zijn mooi, maar je koopt er niets voor,” zegt Olhaco-trainer Menno Volkerink. ,,We hebben onszelf opnieuw tekort gedaan.”

Door Reinier de Boer

In het bekerduel in de tussenronde van het nationale bekertoernooi was Inter Rijswijk de torenhoge favoriet. De ploeg van Willem Jan van Yperen staat vierde in de Topdivisie B, terwijl Olhaco met vier punten onderaan staat in de Topdivisie A. De gasten maakten echter de meeste indruk en vochten als leeuwen. Na 1-1 was Olhaco in de derde en vierde set dichtbij de winst, maar verzuimde op de beslissende momenten door te drukken. Na 25-17 en 14-25 drukte Olhaco in de derde set bij 23-23 niet door en in de vierde set gaven de Hoogeveners een 20-23 voorsprong uit handen. ,,De trainer van Rijswijk zei na afloop dat hij het ongelooflijk vond dat wij twaalfde staan in de Topdivisie,” zegt Volkerink. ,,We hebben onze huid duur verkocht, maar we zijn nog niet in staat om op de juiste momenten toe te slaan. Er had weer meer ingezeten. Als je al die complimenten krijgt en dichtbij de winst bent is het wel zuur dat we uit het bekertoernooi zijn.”

Olhaco begon de partij met Bert Bril, Sander Kemperman, Sander Klok, Rens Meijer, Quinten Groenewold, Jitte Tavenier en libero Thijs Ipema. Middenman Alwin Mijnheer was geblesseerd. In de eerste set speelde Olhaco niet goed en moest blijkbaar na een reis van twee uur en een kwartier nog wennen aan de zaal. ,,Rijswijk liet ons het spel maken, zij speelden een soort countervolleybal. Wij werkten hard, maar maakten te veel fouten en we wilden te graag. We serveerden bijvoorbeeld zeven keer fout.” Na een 25-17 nederlaag herstelde Olhaco zich in de tweede set uitstekend. ,,We hebben een plan uit de kast gehaald en de spelers handelden daarnaar, waardoor we overtuigend de tweede set met 14-25 wonnen. Vanaf set drie begon de wedstrijd eigenlijk.” Na 20-17 ging Olhaco anders spelen en koos meer voor prikballen en dat sorteerde effect. De ploeg kwam terug tot 23-23, maar verzuimde toe te slaan, waarna Rijswijk met 25-23 de derde set won.

In de vierde set nam Olhaco het initiatief. ,,Onze blokverdediging stond goed en we lieten zien niet voor niets de lange reis naar Rijswijk gemaakt te hebben. We kwamen met 20-23 voor, maar we lieten Rijswijk terugkomen tot 23-23. Bij 24-24 waren we niet in staat door te drukken, waarna we met 26-24 verloren.” Ondanks de uitschakeling voor de beker zag Volkerink genoeg perspectief na de goed gespeelde wedstrijd. ,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld, we zijn duidelijk gegroeid. Nu moet het kwartje een keer onze kant op vallen. Deze wedstrijd is een mooi uitgangspunt voor de tweede competitiehelft.”

Zaterdag 22-01-2022 | Inter Rijswijk – Olhaco 3-1 (25-17, 14-25, 25-23, 26-24)     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven