Dames en heren Olhaco vallen onder topsportuitzondering en mogen ’s avonds trainen

Olhaco-teams bereiden zich voor op tussenronde bekertoernooi

De eerste dames- en herenteams van Olhaco mogen vanaf maandag 3 januari ondanks de avondlockdown ’s avonds weer trainen. Dit is een gevolg van het feit dat beide teams nog meedoen in het landelijke bekertoernooi dat valt onder de topsportuitzondering. De volleybalbond heeft de opzet van het bekertoernooi gewijzigd en een nieuwe loting verricht. De heren van Olhaco gaan voor een tussenronde op 22 januari naar Topdivisionist Inter Rijswijk en de dames ontvangen dan tweededivisionist Dinto.

Door Reinier de Boer

De volleybalbond heeft de bekeropzet drastisch gewijzigd. Deze wijziging heeft gevolgen voor de heren en dames van Olhaco. Beide teams hebben sinds 18 december niet meer kunnen trainen. Nu blijkt dat alle teams die nog actief zijn in het bekertoernooi, dus ook teams die niet in de Eredivisie spelen, onder de topsportuitzondering vallen. De teams uit de Topdivisie, 1e divisie en 2e divisie mogen dus blijven meedoen aan het nationale bekertoernooi. Dit houdt in dat alleen Heren 1 en Dames 1 van Olhaco mogen trainen om zich goed voor te kunnen bereiden op de tussenronde van het bekertoernooi. De dames en heren van Olhaco trainen op maandag 3, 10 en 17 januari en woensdag 5, 12 en 19 januari van 20.00 tot 22.00 uur in sporthal Trasselt.

De teams uit de huidige top 8 van de Eredivisie dames en Eredivisie heren zijn automatisch geplaatst voor de achtste finales die op 25, 26 of 27 januari 2022 staan gepland. De overige zestien teams bij zowel de dames als de heren, die nog in de beker zitten, zijn via loting aan elkaar gekoppeld om een tussenronde te spelen. De heren van Olhaco waren na de eerste loting ingedeeld bij Eredivisionist ZVH en Topdivisionist Dynamo 2 en zouden naar Rotterdam moeten reizen. Na de nieuwe loting is Olhaco Heren 1 in de tussenronde gekoppeld aan Inter Rijswijk, dat vierde staat in de Topdivisie B en zal dus opnieuw een verre reis moeten maken. Mocht Olhaco winnen speelt het op woensdag 26 januari uit tegen Topdivisionisten Dio/B of Compaen.

Trainer van Heren 1 van Olhaco, Menno Volkerink, is blij met de toch wel verrassende ontwikkeling. De ploeg gaat vanaf 3 januari weer twee avonden in de week in training. ,,We staan alweer een tijdje stil net als alle teams,” zegt hij. ,,We mogen het gelukkig weer oppakken. Het belangrijkste is dat die jonge gasten weer lekker kunnen sporten. Werken met zelftesten voor de trainingen en we gaan weer wat opbouwen. Ons doel is dan Inter Rijswijk. Wij zijn de underdog in dit bekerduel, we gaan voor een stunt. Ook zij hebben stil gestaan. De ploeg die het eerst weer in het ritme is gekomen en compleet is, zal zegevieren. Toch mooi dat we als topsport worden gezien.”

Dames

De dames van Olhaco waren bij de eerste loting ingedeeld bij de Eredivisionisten Fast uit Rotterdam en Dynamo uit Apeldoorn. Bij de nieuwe loting rolde Dinto uit Warmenhuizen uit de koker. Dinto is momenteel lijstaanvoerder in de 2e divisie C. Op zaterdag 22 januari speelt Olhaco een thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Noord-Holland. Bij winst speelt Olhaco op woensdag 26 januari thuis tegen de winnaar van Alterno uit Apeldoorn (Topdivisie) en Set Up ’65 uit Ootmarsum (Eredivisie).

We wensen de teams veel succes en laten het weten zodra er iets bekend is over livestreams! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven