Bekerdroom dames Olhaco wreed verstoord door Dinto

‘We haalden nooit ons eigen niveau’

De bekerdroom van de dames van Olhaco spatte zaterdag in een lege sporthal Trasselt uiteen na een 0-3 nederlaag tegen Dinto uit Warmenhuizen. De wedstrijd begon redelijk goed voor de thuisclub, maar halverwege de eerste set nam Dinto het initiatief over en gaf dat niet meer uit handen. Olhaco kwam geen moment echt in haar spel en verloor met 0-3 via 18-25, 22-25 en 16-25, waardoor het bekeravontuur eindigt in de tussenronde.

Door Reinier de Boer

Olhaco-trainer Michael Schunselaar had veel verwacht van dit bekerduel tegen de koploper van de 2e divisie C, maar zijn ploeg kon het de gasten niet echt moeilijk maken. ,,Dit was niet wat we kunnen,” stelt hij teleurgesteld. ,,We hebben niet het spel kunnen laten zien waar we toe in staat zijn. Je zoekt als trainer dan snel naar een oorzaak, maar het enige dat ik kan bedenken is dat we wedstrijdritme missen. Ik hoop dat dit de oorzaak is, want dat kunnen we gauw weer oppakken. Ik kan de ploeg niet verwijten dat ze niet hard gewerkt hebben, maar we moesten teveel zoeken naar vaste patronen, waardoor we gingen forceren. Wij haalden ons niveau niet en zij wel.”

Olhaco begon vol goede moed aan het bekerduel met Margit Habing, Lisanne Coelingh, Dyonne Kroezen, Cyanne Werkman, José Bril, Dorien Wobben en libero Lisanne van der Sleen. De wedstrijd begon nerveus aan beide kanten, want bij 4-2 was er al vier keer foutief geserveerd. Olhaco kwam door een hoge servicedruk met 11-6 voor, maar langzamerhand kwam Dinto beter in de wedstrijd. Bij de gasten zorgde ex-international Quinta Steenbergen voor de ommekeer. De 36-jarige routinier maakte het verschil voor Dinto door een sterke blokkering en scores via succesvolle omloopballen. Olhaco kreeg daar de hele wedstrijd geen vat op. Samen met een veel scorende buitenaanvalster droegen zij Dinto uiteindelijk naar de verdiende zege. In de eerste set kantelde de wedstrijd bij 12-10 in het voordeel van Dinto, dat beter werd en de eerste set via 18-25 won. Olhaco was niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld van Steenbergen en miste slagkracht. De aanvallen konden steeds te gemakkelijk opgevangen worden door Dinto, dat op alle fronten Olhaco te slim af was.

In de tweede set was Olhaco nog het dichtstbij setwinst. De thuisclub keek de hele set tegen een achterstand aan. Na 19-23 kwam Olhaco sterk terug tot 22-24, maar José Bril miste een kans op 23-24, waarna Dinto de tweede set via 23-25 binnen haalde. Olhaco startte in de derde set met Margit Habing, die zo nu en dan vervangen werd door CJ Reijs, Dyonne Kroezen, Mirte van der Werf, José Bril, Elizanne de Vries, Cyanne Werkman en libero Lisanne van der Sleen. Olhaco was niet in staat het Dinto echt moeilijk te maken. Daarvoor ging er teveel mis, terwijl Dinto constanter was en de thuisclub via een sterke service onder zware druk hield. In de derde set kwam Olhaco er niet meer aan te pas en verloor met 16-25, waardoor de bekerdroom uiteen spatte. ,,We kregen geen grip op hun aanval. Dinto heeft een goede ploeg. Wij mochten geen moment aanspraak maken op de setwinst, alleen misschien even in de tweede set. Het is een kwestie van uithuilen en opnieuw beginnen. Hopelijk duurt het uithuilen niet te lang,” zegt Schunselaar.

Zaterdag 22-01-2022 | Olhaco – Dinto 0-3 (18-25, 22-25, 16-25)    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven