Heren Olhaco kunnen niet stunten tegen Sudosa-Desto

‘We kwamen op alle fronten te kort’

De heren van Olhaco hadden zich de hervatting van de competitie ongetwijfeld heel anders voorgesteld. De ploeg van trainer Menno Volkerink verloor de Drentse derby tegen Sudosa-Desto na een uur en een kwartier met 0-3. Volkerink constateerde na afloop dat zijn ploeg op alle fronten tekort kwam tegen de nummer twee van de Topdivisie A. Opnieuw kon de thuisclub een voorsprong in de tweede en derde set niet verzilveren.

Door Reinier de Boer

De bekerwedstrijd tegen Inter Rijswijk gaf Olhaco hoop voor de ontmoeting met de titelkandidaat uit Assen. In de eerste set kon de thuisclub echter geen moment aanspraak maken op de setwinst. In de tweede en derde set wel, maar goede fases werden te vaak afgewisseld met mindere fases, waardoor Sudosa-Desto weer terug kon komen in de sets. Zo werd het toch een vrij teleurstellende 0-3 nederlaag via de cijfers 16-25, 21-25 en 20-25.

De aanloop naar de Drentse derby verliep voor Olhaco niet naar wens. Quinten Groenewold was geblesseerd aan de knie en was niet inzetbaar. Jitte Tavenier was de hele week ziek en Sander Kemperman kampt met een kuitblessure. Dat bleek te veel van het goede om het de meer ervaren gasten het vuur aan de schenen te kunnen leggen. ,,We zijn op alle fronten tekort gekomen,” luidde de harde conclusie van Olhaco-trainer Menno Volkerink. ,,We staan bijna altijd voor, waarna we de voorsprong weer uit handen geven. Dat gebeurde ook in deze wedstrijd. In de tweede set staan we lang voor en in de derde set staan we vijf punten voor, maar we zijn nog niet in staat de set uit te spelen. Dat is erg jammer. We hebben er hard voor gevochten, maar het zal beter moeten. Ik moet wel zeggen dat Sudosa beter was en zij hebben ook meer ervaring in de ploeg.” Zijn collega Henk Gootjes van Sudosa-Desto complimenteerde Olhaco en gaf aan wel mindere tegenstanders getroffen te hebben. Olhaco koopt daar niets voor en blijft op de laatste plaats staan in de Topdivisie A en had geluk dat concurrent EVV ook verloor.

Olhaco begon de partij met Bert Bril, Sander Kemperman, Thijs Schunselaar, Rens Meijer, Sander Klok, Christiaan Boer en libero Thijs Ipema. In de eerste set begon Olhaco redelijk. Na 5-5 liepen de gasten weg en stevenden af op een ruime overwinning. De gasten waren constanter en op alle fronten beter. Vooral op de aanvallen door het midden had Olhaco weinig vat. De pass kwam niet altijd perfect bij spelverdeler Bert Bril, waardoor de aanval ook niet altijd goed uit de verf kwam. De thuisclub maakte te veel fouten, waardoor Sudosa-Desto niet eens tot het uiterste hoefde te gaan om de eerste set via 16-25 binnen te halen. In de tweede set verving Jitte Tavenier Christiaan Boer. In deze set speelde Olhaco beter dan in de eerste set. De strijd ging gelijk op, maar Olhaco stond tot 18-18 steeds nipt voor. Bij 21-22 maakte Olhaco zelf het verschil door enkele fouten te maken, waardoor Sudosa-Desto in het zadel werd geholpen: 21-25.

De derde set begon veelbelovend voor de thuisclub, die een 9-4 voorsprong nam. Bij 14-12 vloog een bal over de lampen aan het plafond, maar de scheidsrechter gaf het punt toch aan de gasten, waardoor Olhaco even van slag was. De bezoekers profiteerden en namen voor het eerst een voorsprong: 14-16. Er waren nog wel kansen voor Olhaco, maar bij 19-20 werd er foutief geserveerd, waarna een ace de nederlaag inleidde: 20-25. De komende weken treft Olhaco twee tegenstanders, die ook in de onderste regionen vertoeven. Dat zijn ploegen waar punten van gepakt moeten worden, waardoor dat een cruciale fase genoemd kan worden.

Zaterdag 29-01-2022 | Olhaco-Sudosa-Desto 0-3 (16-25, 21-25, 20-25)     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven