Dames Olhaco verliezen ook van Donitas 3

De dames van Olhaco hebben na de nederlaag tegen koploper Bolsward opnieuw een flinke tik opgelopen. Nummer drie Donitas 3 had Olhaco blijkbaar goed bestudeerd en boekte een 4-0 overwinning. Door de tweede nederlaag op rij zakte de ploeg van trainer Michael Schunselaar naar de derde plaats.

Door Reinier de Boer

Donitas 3 had voor de wedstrijd tegen Olhaco alleen nog maar verloren van Bolsward en zat dus in hetzelfde schuitje als Olhaco. De Hoogeveense dames hadden daardoor wel op een lastige wedstrijd gerekend, maar dat er helemaal geen punten meegenomen konden worden kwam vrij onverwacht. Olhaco begon de wedstrijd met Margit Habing als spelverdeelster. Tweede spelverdeelster Cj Reijs was geblesseerd. Het team werd gecompleteerd door Cyanne Werkman, Dyonne Kroezen, Lisanne Coelingh, Dorien Wobben, Tessa Schunselaar en libero Lisanne van der Sleen. Olhaco begon de eerste set met goede moed, maar die zonk hen al snel in de schoenen, want de gasten kwamen er niet aan te pas. Al gauw kwam Olhaco met 5-0 achter en die klap kwam de ploeg niet meer te boven. ,,Donitas speelde erg goed, vooral blokkerend stonden ze goed,” constateert Margit Habing. ,,Wij kwamen er gewoon niet door. We wisten niet hoe we moesten scoren. De buitenkant zat helemaal vast en rechtdoor werd vaak afgeblokt. Het enige dat zo nu en dan lukte was een prikbal door het midden.”

De eerste set werd een kansloze missie voor de gasten, want Donitas 3 zegevierde met maar liefst 25-14. De tweede set speelde Olhaco in dezelfde opstelling, waarbij de wedstrijd meer in balans was. Olhaco speelde beter dan in de eerste set, maar toch kwam het op achterstand, waarna de ploeg niet bij machte was het gat te dichten. ,,Wij konden niet genoeg druk op hen leggen, we kwamen nog steeds moeilijk tot scoren.” Trainer Schunselaar greep in de derde set in en bracht Elizanne de Vries en Mirte van der Werf in de ploeg voor Dorien Wobben en Lisanne Coelingh. In de derde set was het een spannende aangelegenheid, maar uiteindelijk kwamen de gasten net iets tekort en verloren de set met 26-24. José Bril is herstellende van een enkelblessure, maar speelde anderhalve set weer mee.

Ook in de vierde set was er sprake van een gelijk opgaande strijd, maar ook die set leverde geen punt op. In de beslissende fase kwam Olhaco net iets tekort, waardoor het de vierde set met 25-23 verloor en teleurgesteld het veld verliet. Na twee overwinningen volgden twee nederlagen tegen topploegen. Ten opzichte van koploper Bolsward heeft Olhaco nog een wedstrijd tegoed, maar de achterstand bedraagt al negen punten.

Zaterdag 06-11-2021 | Donitas 3-Olhaco 4-0 (25-14, 25-21, 26-24, 25-23)