Heren Olhaco geven elke set steeds uit handen tegen Keistad

‘Toch biedt dit duel perspectief voor de toekomst’

De heren van Olhaco speelden tegen subtopper Keistad drie identieke sets. De thuisclub begon goed en kwam vier punten voor, maar liet Keistad steeds terugkomen. Boven de twintig punten maakte Olhaco de fouten en maakten de meer ervaren gasten de set elke keer af. De Hoogeveners verloren met 0-3 via 25-27, 21-25 en 21-25 en bleven met het gevoel achter dat er meer in gezeten had.

Door Reinier de Boer

Olhaco startte het duel met Keistad met Bert Bril, Quinten Groenewold, Jitte Tavenier, Alwin Mijnheer, Rens Meijer, Sander Kemperman en libero Thijs Ipema. De thuisclub begon de eerste set goed en kwam met 9-5 voor. Tot 21-20 behield Olhaco de voorsprong door middel van goed spel. Olhaco hield Keistad goed in bedwang, dat moeilijk tot scoren kwam. Na 22-23 was er een oponthoud wegens een vermeende opstellingsfout van Olhaco, maar dat leverde geen schade op. Na 25-25 waren er nog kansen voor Olhaco, maar een ongelukkig blok en een uitgeslagen smash zorgden voor de onbevredigende 25-27 winst van de gasten.

De tweede set verliep vrijwel indentiek, want ook deze set begon Olhaco uitstekend. Bij 19-15 leek Olhaco op weg naar de setwinst, maar net als in de eerste set liet de thuisclub Keistad terugkomen. Olhaco hield het niveau niet vol en zag Keistad uitlopen naar 21-25. Opnieuw gaf Olhaco na twintig punten de set uit handen door eigen fouten. In de derde set kregen de toeschouwers een deja vu, want opnieuw kende Olhaco een prima start met goed volleybal. Quinten Groenewold speelde deze set op het midden als vervanger van Alwin Mijnheer. De thuisploeg serveerde goed en bracht daarmee Keistad weer in de problemen. Deze keer kwam Olhaco met 16-12 voor, maar opnieuw kon die niet vastgehouden worden. Na 18-16 begon Olhaco fouten te maken, terwijl de meer ervaren gasten constanter en slimmer waren in de keuzes. Tot teleurstelling van het Hoogeveense publiek ging ook de derde set via 21-25 naar de Amersfoorters.

Olhaco had in elke set een ruime voorsprong weggegeven en dat baarde Olhaco-trainer Menno Volkerink de nodige zorgen. ,,Ja, in elke set was hetzelfde patroon te ontdekken. Volleyballend waren we niet de mindere, maar we hadden er weer meer uit kunnen halen. We hebben ons de kaas van het brood laten eten. Het lukte ons in elke set niet om het positief af te maken. Dat ligt aan de fasse waarin we momenteel zitten.” Toch ziet Volkerink voldoende perspectief voor de toekomst. ,,Jazeker. Ik ben tevreden over de inzet en de goede uitvoering van de opdrachten. We speelden al een stuk beter dan vorige week. Ik moet ook Keistad een compliment geven voor de manier waarop zij steeds goed terugkwamen en de sets afrondden. Het verschil zat in hun betere blok/verdediging. Zij pakten wel steeds de big points. Al met al biedt deze wedstrijd wel perspectief voor de toekomst.”

Zaterdag 06-11-2021 | Olhaco-Keistad 0-3 (25-27, 21-25, 21-25)   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven