Update coronamaatregelen per 6 november 2021

Beste leden, ouders en supporters,

Zoals jullie waarschijnlijk al vernomen hebben gelden er vanaf komende zaterdag (6 november) extra coronamaatregelen. Deze hebben direct invloed op onze sport. Vanaf zaterdag is het niet meer mogelijk om als speler of supporter van 18+ naar de sporthal te komen zonder coronatoegangsbewijs (CTB). Daarbij moet ook een geldig ID-bewijs getoond kunnen worden.

Een uitzondering hierop geldt voor vrijwilligers die functioneel aanwezig moeten zijn, zoals trainers en scheidsrechters. Zij mogen dan alleen naar binnen zonder toegangsbewijs voor de taak die zij moeten volbrengen. Let op, deze uitzondering geldt niet voor ouders die moeten rijden. Zij moeten, in Trasselt, maar ook bij uitwedstrijden alsnog een CTB en geldig ID-bewijs laten zien om binnen te komen. Voor tieners (net) onder de 18 geldt het advies om ook een geldig ID-bewijs te kunnen laten zien, om discussie te voorkomen. Daarnaast geldt het CTB ook tijdens de trainingsavonden en doordeweekse wedstrijden. Zowel in Trasselt, als in andere sporthallen die wij huren.

Handhavers gezocht

Deze maatregel vraagt veel van onze club, omdat er extra vrijwilligers nodig zijn om deze CTB controle te handhaven. Hiervoor hebben wij een subsidie aangevraagd bij de gemeente. Daardoor wordt het ook mogelijk om mensen betaald neer te zetten voor de controle. Heb je interesse om te handhaven op het CTB (18+)? Meld je dan graag aan via secretaris@olhaco.nl.

Voor de controle op het CTB op doordeweekse avonden doen wij een beroep op de trainers. Informatie hierover volgt. Verder laten wij tot een nader te bepalen moment geen publiek toe tijdens de trainingen. Het handhaven hierop is ontzettend lastig. Voor beker-, recreatie- en inhaalwedstrijden zijn wel toeschouwers toegestaan, er zal dan gecontroleerd worden.

Begrip en medewerking gevraagd

Deze maatregel vraagt ook iets van jou als speler of supporter. Je kunt niet zo even doorlopen de hal in, je moet eerst het CTB laten zien. Misschien staat er zelfs wel een rij op piekmomenten. En als je niet gevaccineerd bent moet je je misschien wel laten testen om binnen te komen. Wij begrijpen als bestuur dat dit vervelend is. Let wel, wij hebben deze maatregel niet bedacht. Wij voeren dit uit. De Nevobo is o.a. met NOC*NSF in gesprek en met het ministerie en VWS om de deelname aan georganiseerde binnensport zo optimaal mogelijk te garanderen. Wij rekenen op ieders begrip voor deze situatie. Houd je aan de maatregelen en zoek niet de discussie met bijvoorbeeld vrijwilligers.

We hopen natuurlijk dat onze geliefde sport niet weer stil komt te liggen. Laten we er daarom met zijn allen voor zorgen dat we er alles aan doen om te kunnen blijven volleyballen. Mochten er vragen zijn, stel deze dan ook aan secretaris@olhaco.nl.

Tot ziens in de hal,

Bestuur Volleybalvereniging Olhaco

 

Link naar de veelgestelde vragen van het NOC*NSF 

Link naar Nevobo nieuwsberichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven