Heren Olhaco stunten in bekertoernooi

De heren van Olhaco hebben voor een bekerstunt gezorgd door het hoger aangeschreven Reflex uit Kampen met 3-1 te verslaan. Na een 0-1 achterstand gaven weinig supporters nog iets voor de kansen van de outsider. De Hoogeveners lieten weer eens zien erg onvoorspelbaar te zijn en zorgden via een sterke comeback in een fraaie ambiance alsnog voor een verrassende bekerwinst via 20-25, 25-18, 25-21 en 25-21. In de derde ronde hoopt Olhaco een aansprekende tegenstander uit de Eredivisie.

Door Reinier de Boer

Het was eerst de bedoeling een driekamp met Alterno te spelen, maar de ploeg uit Apeldoorn zegde af. Olhaco startte de wedstrijd tegen Reflex met Bert Bril, Jitte Tavenier, Quinten Groenewold, Alwin Mijnheer, Sander Kemperman, Rens Meijer en libero Thijs Ipema. In de eerste set was Reflex de betere ploeg en lukte er bij Olhaco weinig. Passend liep het wel goed, maar aanvallend bracht de thuisclub te weinig. ,,Je weet nooit wat je kunt verwachten,” stelt Olhaco-trainer Menno Volkerink. ,,We spelen goede wedstrijden, maar ook slechte wedstrijden. We hebben tegen elke tegenstander kansen gehad, maar het gaat erom wat je ermee doet.”

Na de verloren eerste set begon Olhaco een indrukwekkende inhaalrace. In de tweede set bracht Volkerink Thijs Schunselaar in de ploeg voor Quinten Groenewold. ,,Daardoor hadden we meer servicedruk en blokkerend waren we beter. Reflex heeft elke week een andere libero, waardoor ze nog geen vastigheid in de pass hebben.” Reflex wisselde enkele spelers, maar Olhaco bleef rustig en won de tweede set met 25-18. Ook in de derde set kwam Reflex niet onder druk van de services van Olhaco uit. ,,Onze blokkering en services waren bovengemiddeld,” zegt Volkerink. Tot enthousiasme van het sterk meelevende publiek won Olhaco de derde set verrassend met 25-21.

De thuisclub ging op weg naar een sensatie en die kwam er uiteindelijk. Olhaco kwam drie punten achter, maar bleef rustig. De services bleven goed en daar bleef Reflex veel moeite mee hebben. De Hoogeveners pakten ook de vierde set via 25-21, waarna het feest kon los barsten. Olhaco-trainer Menno Volkerink hoopt in de derde ronde op een ploeg uit de Eredivisie. ,,Tegen een ploeg uit de Eredivisie spelen is niet alledaags voor ons. Het is de charme van het bekertoernooi dat dat eens mogelijk is. Dat zou erg mooi zijn.”

Zaterdag 23-10-2021 | Olhaco-Reflex 3-1 (20-25, 25-18, 25-21, 25-21)