Olhaco wint Drentse derby ruim van Dok

Hoogeveense dames zijn na drie duels nog ongeslagen

De dames van Olhaco hebben ook haar derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. In de Drentse derby tegen Dok uit Dwingeloo won de ploeg van trainer Michael Schunselaar met 4-0. Daardoor heeft Olhaco veertien punten uit drie duels, waardoor het op de tweede plaats staat, maar een wedstrijd minder heeft gespeeld dan koploper Bolsward.

Door Reinier de Boer 

Na zeges op Veracles 2 en Grijpskerk werd ook Dok aan de zegekar gebonden in sporthal Trasselt. De gasten hadden een duel gewonnen en twee verloren. Olhaco startte de derby met Margit Habing, Lisanne Coelingh, Dorien Wobben, Dyonne Kroezen, José Bril, Cyanne Werkman en libero Lisanne van der Sleen. De thuisclub begon de wedstrijd moeizaam. Na 10-11 kwam de ploeg iets beter in de wedstrijd, waarbij midspeelster Cyanne Werkman bij 16-13 voor het eerst voor vuurwerk zorgde. Dok probeerde het vooral met tactische ballen achter het blok en daar moest Olhaco in het begin erg aan wennen. In de aanval van Olhaco zat ook weinig power, alleen Lisanne Coelingh scoorde met krachtige smashes. De eerste set ging met 25-21 naar Olhaco.

In de tweede set zorgde Margit Habing met een sterke serviceserie voor een ruime voorsprong in het begin. Olhaco speelde beter dan in de eerste set. Dok wisselde twee aanvalsters en dat kwam het aanvalsspel van de gasten niet ten goede. De thuisploeg was constanter en door goede opslagseries van Cyanne Werkman en Margit Habing werd Dok onder druk gezet. De gasten hadden moeite met de stop, waardoor de aanval vrijwel krachteloos was en Olhaco domineerde. De tweede set was een gemakkelijke prooi voor de ploeg van Schunselaar: 25-14.

In de derde set maakte Olhaco het zichzelf in het begin erg moeilijk door enkele onnodige fouten te maken. Bij 6-4 was er een oponthoud door problemen met het computersysteem. Olhaco kwam het best uit die ongeplande pauze, want de ploeg liep uit naar 11-4. Daarna zakte Olhaco even weg, waardoor Dok terug kon komen tot 14-10. Olhaco werd in deze wat mindere fase geholpen door Dok dat ook fouten maakte. Bij 21-13 zorgde Dorien Wobben eindelijk weer eens voor vuurwerk en daarmee was de set beslist. Naast Dorien Wobben waren ook José Bril en Lisanne Coelingh aan de buitenkant goed op dreef en scoorden veel. De derde set ging via 25-18 naar Olhaco.

In de vierde set begon Olhaco goed en kwam met 13-5 voor. Schunselaar bracht het jeugdige talent CJ Reijs in de ploeg voor spelverdeelster Margit Habing. Na een gewenningsperiode, waardoor Dok enigszins terug kon komen, pakte Olhaco in de slotfase de draad weer op en won de vierde set met 25-19. Door de derde zege maakt Olhaco een uitstekende seizoensstart door met drie zeges op rij en slechts een verliespunt. Trainer Michael Schunselaar kan dan ook niet anders dan tevreden te zijn. ,,Natuurlijk ben ik tevreden,” zegt hij blij. ,,In de eerste set begonnen we te voorzichtig, maar daarna hadden we de wedstrijd onder controle en maakten het verschil. Verdedigend worden we steeds beter. In het begin van elke set maakten we een verschil door een goede service. Zij sloegen weinig en daar moesten we eerst aan wennen. Vanaf de tweede helft van de eerste set hebben we goed gespeeld. Ik ben zeer tevreden met de 4-0 zege.”

Zaterdag 09-10-201 | Olhaco-Dok 4-0 (25-21, 25-14, 25-18, 25-19)         

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven