Dames Olhaco zorgen voor daverende bekerstunt

Hoogeveense dames verslaan Topdivisionist Orion

De dames van Olhaco hebben voor een knetterende bekerstunt gezorgd door de torenhoge favoriet Topdivisionist Orion uit Doetinchem met 3-0 te verslaan. In een fantastische ambiance boekte de ploeg van trainer Michael Schunselaar een sensationele overwinning op de verbouwereerde gasten, die door een ongekend gretig Olhaco uit het bekertoernooi werden gekegeld. Het zou oorspronkelijk een vierkamp worden, maar Pegasus en WVC trokken zich terug.

Door Reinier de Boer

Daardoor kende poule D in de tweede bekerronde slechts één duel. Olhaco dat uitkomt in de tweede divisie A was de absolute outsider in de wedstrijd tegen een tegenstander, dat twee divisies hoger speelt. Olhaco miste spelverdeelster Margit Habing, waardoor CJ Reijs haar kans kreeg. Olhaco begon verder met Cyanne Werkman, José Bril, Lisanne Coelingh, Dorien Wobben, Dyonne Kroezen en libero Lisanne van der Sleen. De thuisclub, die zwaar aangemoedigd werd door een enthousiaste supportersschare, begon vrijuit en kwam al snel op een voorsprong. ,,We startten erg goed,” kijkt Michael Schunselaar terug. ,,Orion had veel moeite met onze service, gek genoeg. Zij speelden geen onvoorspelbaar spel, waar wij een goed antwoord op hadden. Wij wonnen rally’s en wij speelden enthousiaster en hadden het betere van het spel.”

Halverwege de eerste set ging José Bril door de enkel. Zij werd vervangen door Mirte van der Werf. ,,Dat pakte ze uitstekend op,” vindt Schunselaar. De eerste set ging tot ieders verrassing vrij ruim via 25-19 naar de thuisploeg. In de tweede set deed Orion een tandje erbij, waardoor er een spannende strijd ontstond. In een zinderende slotfase pakte Olhaco via 30-28 ook de tweede set, waarna de sporthal bijna ontplofte door de aanmoedigingen van het verbaasde Hoogeveense publiek. ,,Het ging over en weer in de tweede set. We raakten niet in paniek als we achter kwamen en bleven geconcentreerd goed spelen. Dat was mooi om te zien. We speelden voor volle tribunes en dat is altijd goed. Dat helpt ons zeker.”

Nadat de speelsters van Olhaco zich in de arm knepen of het allemaal wel waar was, wat er gebeurde, was de buit echter nog niet binnen. In de derde set begon Olhaco met Cj Reijs, Cyanne Werkman, Mirte van der Werf, Lisanne Coelingh, Dorien Wobben, Dyonne Kroezen en libero Lisanne van der Sleen. Ook in de derde set hield Olhaco haar hoge niveau vast en bij 16-7 hing een sensatie in de lucht. De thuisclub blokkeerde uitstekend en pakte daarmee de nodige punten. Orion kwam er aanvallend vrijwel niet door heen. Na 20-8 kwam Orion even terug in de set tot 24-15, maar verder liet Olhaco het niet komen. De derde set won Olhaco met 25-16, waarna de sensatie compleet was. De sporthal was te klein, het feest was groot. ,,Orion heeft zich de kaas van het brood laten eten en dan krijg je een lastige middag bij ons. Ik ben er erg blij mee,” zegt Schunselaar.

Zaterdag 23-10-21 | Olhaco-Orion 3-0 (25-19, 30-28, 25-16)     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven