Olhaco tevreden met punt ondanks nederlaag bij Sudosa

Ondanks het feit dat de heren van Olhaco een 3-2 nederlaag leden tegen Sudosa-Desto was Olhaco-trainer Menno Volkerink tevreden met het ene punt. De Hoogeveners misten twee spelers en twee andere spelers waren deze week geblesseerd geraakt. Daarom moest Volkerink schuiven in zijn team, waardoor spelers op ongebruikelijke plaatsen kwamen te staan. Dat Olhaco toch nog een punt overhield aan de Drentse derby stemde de ploeg tot tevredenheid.

Door Reinier de Boer

Het klonk na afloop van de Drentse derby die in Assen geen moment echt een derbysfeer kende, gek, maar Menno Volkerink was tevreden over de uitslag. ,,Ja, ik kan me voorstellen dat het vreemd klinkt, maar gezien de moeizame aanloop naar deze wedstrijd toe, is een punt toch een mooie opsteker. Voor ons telt in deze zware competitie elk punt.” Middenman Rens Meijer was niet aanwezig, terwijl Alex Dijkstra nog steeds niet hersteld is van een blessure. Daar kwamen afgelopen week blessures van middenman Alwin Mijnheer en libero Thijs Ipema bij. ,,Ik moest daardoor een list verzinnen,” vertelt Volkerink. ,,Van Heren 2 heb ik Thomas Veldboer meegenomen, die eigenlijk een diagonaalspeler is, maar in deze wedstrijd was hij middenman. Ook buitenaanvaller Quinten Groenewold heb ik op de midpositie gezet. Ik heb dus de zaak moeten lijmen.” Ipema en Mijnheer waren niet helemaal fit, maar verschenen toch aan de start van de wedstrijd tegen Sudosa-Desto.

Olhaco begon met Stef Hooijer, Quinten Groenewold, Alwin Mijnheer, Sander Kemperman, Thijs Schunselaar, Jitte Tavenier en libero Thijs Ipema. Volkerink vond dat zijn ploeg de eerste set onnodig verloor met 25-20. ,,Ja, tot twintig punten ging de strijd gelijk op, maar daarna maakten we zelf onnodige fouten. Sudosa zat niet lekker in haar vel, want ze maakten veel servicefouten. Ze speelden minder dan wij van hen gewend zijn. Daardoor was het jammer dat we de eerste set op deze manier uit handen gaven.”

In de tweede set bracht Volkerink spelverdeler Bert Bril in de ploeg voor Stef Hooijer en Thomas Veldboer voor de niet-fitte Alwin Mijnheer. ,,Tot 13-13 ging het gelijk op, waarna Sander Kemperman met enkele sprongservices de voorsprong vergrootte. We verdedigden goed en we vlogen er voor 120% in. Met Bert Bril speelden we een iets sneller spelletje, waardoor er meer ruimte kwam aan de buitenkant.” De tweede set ging overtuigend met 16-25 naar Olhaco. Ook in de derde set speelde Olhaco beter dan de thuisclub en ook die werd gewonnen: 23-25. Daarmee kon Olhaco al een punt in de zak steken en dat was al meer dan vooraf op gerekend was.

,,In de vierde en vijfde set werd Sudosa beter, waardoor we met 3-2 verloren. In de vijfde set ging het tot 8-8 gelijk op, maar Sudosa had daarna iets meer de wil om te winnen. Wij waren nog zoekende in die set.” De laatste twee sets won Sudosa met 25-19 en 15-10. ,,We hebben twee van de vier gespeelde wedstrijden goed gespeeld en het is nu zaak dit niveau vast te houden.” Zaterdag ontvangt Olhaco in sporthal Trasselt DIO uit Bedum.

Zaterdag 09-10-2021 | Sudosa-Desto-Olhaco 3-2 (25-20, 16-25, 23-25, 25-19, 15-10)    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven