Vliegende start voor dames Olhaco

De dames van Olhaco kennen een vliegende start van het seizoen met twee overwinningen op rij. De eerste thuiswedstrijd van deze competitie leverde de ploeg van trainer Michael Schunselaar een klinkende 4-0 zege op tegen Grijpskerk. De setstanden waren 25-16, 25-21, 25-11 en 25-21. Door dit resultaat gaat de Hoogeveense ploeg alleen aan kop van de tweede divisie A met negen punten uit twee duels.

Door Reinier de Boer

Na de knappe 1-3 zege bij Veracles 2 won Olhaco ook de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. In alle sets was Olhaco de betere ploeg en pakte vanaf het beginsignaal een voorsprong. Het spel was in grote lijnen goed, maar zo nu en dan kende de thuisclub enkele dipjes, waardoor Grijpskerk dichterbij kon komen. Vooral door een sterke servicedruk kon Olhaco het de gasten regelmatig moeilijk maken. Grijpskerk had veel moeite met de stop, waardoor het aanvallend vrij krachteloos was. Bij Olhaco was de pass goed en het was ook aanvallend sterker dan Grijpskerk. De eerste set begon Olhaco met Margit Habing, Dyonne Kroezen, Lisanne Coelingh, José Bril, Dorien Wobben, Cyanne Werkman en libero Lisanne van der Sleen. Margit Habing begon bijna traditiegetrouw met een goede serveserie en bracht haar ploeg direct op voorsprong. Bij 6-5 zakte Olhaco even weg, maar daarna liep de thuisclub uit naar een 25-16 zege. Grijpskerk had teveel moeite met de service en kwam nauwelijks aan een aanval over de buitenkant toe.

In de tweede set begon Margit Habing met vier goede services. Blokkerend stond Olhaco ook goed en pakte daarmee de nodige punten. Bij 19-8 leek er niets aan de hand voor Olhaco en trainer Schunselaar bracht Cj Reijs en Tessa Schunselaar in de ploeg voor José Bril en Margit Habing. Daarna werd Olhaco wat onrustig en liet Grijpskerk terug in de set komen. Na 21-12 kwamen de gasten terug tot 24-21. Een foute service van Grijpskerk zorgde voor de winst van Olhaco in de tweede set.

In de derde set begon Grijpskerk beter te serveren, waardoor Olhaco het even lastig had, maar de ploeg herstelde zich uitstekend en won uiteindelijk ruim met 25-11. In de vierde set snelde een gretig Olhaco naar een 20-11 voorsprong en opnieuw leek er niets aan de hand. Daarna raakte Olhaco van slag en liet de gasten tot 23-20 terugkomen. Invalster Mirte van der Werf sloeg het beslissende punt binnen, waardoor de laatste set via 25-21 naar Olhaco ging. Michael Schunselaar was tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Af en toe waren we nog wat slordig in de rally, maar verder dikke prima.”

Zaterdag 25-09-2021 | Olhaco-Grijpskerk 4-0 (25-16, 25-21, 25-11, 25-21)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven