Heren Olhaco komen te kort bij Hengelo

Olhaco-trainer Menno Volkerink had goede hoop dat zijn ploeg hetzelfde niveau zou halen tegen Hengelo als het afgelopen zaterdag tegen VoCASA 2 deed. Dat gebeurde echter niet, want Olhaco leed een vrij kansloze 3-0 nederlaag via 25-14, 25-17 en 25-22. ,,Verliezen is leren is een uitspraak van Avital Selinger,” zegt Volkerink. ,,We hebben inderdaad veel geleerd.”

Door Reinier de Boer

De wedstrijd tegen Hengelo en de thuiswedstrijd tegen VoCASA 2 waren twee uitersten. ,,Ik had het gevoel dat het een andere wedstrijd zou worden. We kennen Hengelo goed, want we hebben er vaak tegen geoefend. Ik had goede hoop op een goed resultaat, maar het kwam er niet van. Onze pass was in orde, maar we hebben het met onze service laten liggen. Ook aanvallend brachten we te weinig. We waren niet in staat oplossingen te vinden voor hun sterke blokkering. Ik vond het wel opvallend dat in elke set er tot 14-14 niets aan de hand was, maar daarna begonnen we ineens veel fouten te maken. We speelden te simpel en dat had geen effect.”

Olhaco startte de wedstrijd met Bert Bril, Sander Kemperman, Thijs Schunselaar, Jitte Tavenier, Rens Meijer, Alwin Mijnheer en libero Thijs Ipema. De eerste set ging eenvoudig naar de thuisclub, waar Olhaco tijdens een driekamp in Hoogeveen nog met 2-1 van had gewonnen. In de tweede set kwam Olhaco met 10-13 voor, waarna Jitte Tavenier moest uitvallen wegens knieproblemen. Christiaan Boer viel in, de 18-jarige maakte daarmee zijn debuut in de Topdivisie. Olhaco kon de voorsprong niet vasthouden en verloor de tweede set ook ruim met 25-17. In de derde set kon Olhaco iets langer bij Hengelo aanklampen, maar ook deze set kwamen de gasten net iets te kort.

,,Aan de inzet lag het niet,” constateert Volkerink. ,,We kwamen in geen enkele set in de buurt van setwinst, want wij maakten de fouten wel. Hengelo speelde ook niet groots, maar we hebben het hen niet echt moeilijk kunnen maken. Dat is erg jammer, want ik had iets anders verwacht.” Zaterdag speelt Olhaco haar tweede thuiswedstrijd tegen Orion 2 uit Doetinchem. ,,Wij zullen dan wel heel ander spel moeten laten zien. Wij kunnen dan ook weer beschikken over Quinten Groenewold.”

Zaterdag 25-09-2021 | Hengelo-Olhaco 3-0 (25-14, 25-17, 25-22)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven