Dames Olhaco verrassen Veracles 2

‘Onze organisatie stond goed’

De dames van Olhaco zijn de competitie uitstekend gestart door een knappe 1-3 overwinning bij Veracles 2 in Groningen. Via de setstanden 6-25, 24-26, 17-25 en 25-21 pakte de ploeg van de nieuwe trainer Michael Schunselaar vier punten en staat daarmee op de tweede plaats in de 2e divisie A. Trainer Schunselaar was zeer tevreden over zijn ploeg. ,,Ik had nog niet eerder gezien dat de speelsters de opdrachten zo goed uitvoerden,” zegt hij.

Door Reinier de Boer 

Olhaco begon de partij bij Veraccles 2, dat hartstochtelijk werd aangemoedigd door supporters met trommels, met Dyonne Kroezen, Lisanne Coelingh, José Bril, Margit Habing, Dorien Wobben, Cyanne Werkman en libero Lisanne van der Sleen. Olhaco startte overrompelend, want spelverdeelster Margit Habing serveerde direct naar 0-5, waarna Veracles 2 al naar een eerste time out greep. Het degelijk spelende Olhaco breidde de voorsprong knap uit en liet de thuisclub geen moment in haar spel komen. De eerste set werd via een ongekende score 6-25 binnen gehaald.

De tweede set werd spannender. Beide ploegen konden geen gaatje slaan, waardoor de set een zinderend slot kreeg. Na 24-24 hield Olhaco het hoofd koel en sleepte de set binnen en dat was een hele belangrijke. ,,In de tweede set hadden we het lastiger. Het was erg belangrijk dat we die set wonnen, want zo niet, krijg je een heel andere wedstrijd,” vindt Schunselaar. Ook in de derde set begon Margit Habing met een sterke serveserie van vijf punten en daarmee werd de basis voor de setwinst gelegd. In die set kwam Olhaco geen moment in de problemen en liep uit naar een solide 17-25 winst.

Schunselaar paste in de vierde set enkele wissels toe. Hij bracht Mirte van der Werf en Elizanne de Vries voor Lisanne Coelingh en Dorien Wobben in de ploeg. In deze set liep Olhaco steeds achter de feiten aan en begon slordiger te spelen. Via 6-2, 16-13 en 22-16 won Veracles 2 de vierde set met 25-21, maar achteraf was Olhaco blij met de vier punten.

Ook trainer Michael Schunselaar was zeer tevreden. ,,Ja, ik ben super tevreden. Vooral de organisatie stond erg goed en dat had ik nog niet eerder gezien. Veracles kreeg geen grip op onze service. Onze pass was goed, waardoor we regelmatig door het midden konden scoren. Zij konden onze service niet aan, maar ook verdedigend stonden we goed. Dat we de tweede set wonnen was zeer cruciaal en belangrijk. In de vierde set heb ik gewisseld en toen kregen we het lastiger. Dat is niet erg, daar kunnen we alleen maar van leren. Ik ben heel blij met de overwinning.”

Zaterdag 18-09-2021 | Veracles 2-Olhaco 1-3 (6-25, 24-26, 17-25, 25-21)     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven