Quinten Groenewold is ervaring rijker op EK beachvolleybal

Olhaco-speler wordt zeventiende op EK beachvolleybal

Olhaco-speler Quinten Groenewold en zijn volleybalpartner Mees Sengers hadden goede hoop op een mooie klassering op het Europees kampioenschap beachvolleybal in Slovenië. Het duo eindigde als zeventiende van de 32 teams en dat was toch enigszins een teleurstelling. Vlak voor het EK leverde het duo een puike prestatie op het Wevza toernooi in Berlijn, waar een knappe tweede plaats werd behaald.

Door Reinier de Boer

De verwachtingen voor het EK waren vrij hoog gespannen gezien de uitstekende prestatie op het Wevza toernooi in Berlijn, dat als voorbereiding voor het EK gold. Daar eindigde het duo knap als tweede. ,,Er waren twee poules van vijf teams,” vertelt Quinten. ,,De nummer 1 uit de poule was direct geplaatst voor de halve finale. De nummer 2 moest een kwartfinale spelen tegen de nummer 3 uit de andere poule. We hadden alle wedstrijden gewonnen met 2-0 en waren daardoor direct geplaatst voor de halve finale. In deze wedstrijd waren we met 2-0 te sterk voor de Fransen. In de finale kwamen we uit tegen Duitsland. De eerste set wonnen we met 21-15. We hadden beide spelers goed onderdruk staan. In de tweede set kwamen ze onder de druk uit en kregen wij het lastig, met de setwinst voor de Duitsers als gevolg. De beslissende set begonnen we goed met een 3-1 voorsprong, maar de Duitsers kwamen terug tot 4-8 in hun voordeel. We kwamen nog terug tot 13-13, maar zij maakten de wedstrijd af. Het was een leuk toernooi en onze eerste podiumplek op een internationaal toernooi.”

EK beachvolleybal

Het EK beachvolleybal in Slovenië verliep wat minder goed. Daar eindigde het duo op de 17e plaats. ,,We zaten in een poule bij Rusland, Moldavië en Slovenië. De eerste wedstrijd tegen Moldavië begonnen we erg sterk met een 21-11 overwinning. In de tweede set hadden de Moldaviërs ons zo onder druk dat we de bal bijna niet aan de grond kregen. Dat wisten we niet op te lossen en dat resulteerde in een 1-2 nederlaag voor ons. De tweede wedstrijd was tegen Rusland (uiteindelijk Europees kampioen geworden). Na een moeizame eerste wedstrijd was het doel om eerst ons eigen spel weer aan de praat te krijgen. Dit lukte meteen goed en de eerste set was gelijk spannend. Helaas verloren we deze met 21-23. In de tweede set waren de Russen te sterk voor ons met 21-14. De derde wedstrijd tegen Slovenië ging om de derde plaats in de poule. De nummer 4 in de poule werd meteen uitgeschakeld. Deze wedstrijd moesten we dus winnen en dat lukte ook met 2-0.”

Na de poulefase werd er geloot voor de eerste ronde van het toernooi. Een nummer 2 uit een poule zou kruisen tegen een nummer 3 uit een andere poule. ,,Toevallig werden we geloot tegen de Duitsers waar we de Wevza finale van hadden verloren. Ook dit keer waren ze te sterk voor ons. Ze schakelden ons uit met 2-0. Daarmee zat het EK er voor ons helaas op. We hadden gehoopt verder te komen in het toernooi. Het was niet ons beste toernooi van het seizoen, maar we hebben wel weer nieuwe ervaring opgedaan,” stelt Groenewold.

Deze week train ik met Yorick de Groot ter voorbereiding van het 1 ster toernooi in Nijmegen dat we gaan spelen. Dat vind plaats op 17, 18, 19 september. Daarna zit het beachseizoen er voor dit jaar weer op. De rest van het zaalseizoen train ik twee dagen in de week in Den Haag en op maandag en woensdag bij Olhaco.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven