Heren Olhaco versterkt met vier nieuwe spelers


‘Als jochie keek ik altijd met bewondering naar het eerste’

Hoogeveen – Topdivisionist Olhaco heeft haar selectie versterkt met vier nieuwe spelers. Alwin Mijnheer en Thijs Schunselaar komen over van Voorsterslag uit Zwolle. Christiaan Boer en Stef Hooijer maken de stap van Heren 2 naar Heren 1. Daar tegenover staat het vertrek van Thomas Sleurink naar Talentteam Papendal en Jorick Strijker. Hiermee komt het aantal spelers van Heren 1 op twaalf.

Door Reinier de Boer 

De 18-jarige Thijs Schunselaar speelde afgelopen seizoen in de eerste divisie bij Voorsterslag/vc Zwolle. Eind maart trainde hij een keer mee met Olhaco en dat beviel zo goed dat hij besloot over te stappen naar de Hoogeveense Topdivisionist. ,,In eerste instantie was ik niet op zoek naar een nieuw team, omdat ik het heel erg naar de zin had bij Zwolle,” vertelt hij. ,,Toen ik op het zand in Hoogeveen een keer mocht meetrainen met Olhaco beviel me dat heel erg. Er was een fijne sfeer en ik werd goed ontvangen. Toen ik de kans kreeg daar volgend seizoen te gaan spelen als passer/loper kon ik die mooie kans niet laten liggen. Ik wist nog helemaal niks van de club af.”

Schunselaar is de zoon van de nieuwe trainer van Dames 1 van Olhaco. Hij speelde in zijn jeugdjaren bij Zwolle. ,,Ik ben begonnen bij de mini’s bij Voorsterslag/Zwolle. Mijn hele jeugd heb ik daar gespeeld tot Heren 1 vorig jaar. Tussendoor heb ik nog anderhalf jaar deel uitgemaakt van de selectie van Pre Jeugd Oranje in 2018. Mijn verwachtingen zijn dat we een leuk seizoen draaien waarin ik veel leer en ervaring op zal doen. Ik heb er alle vertrouwen in, want tot nu toe bevalt het mij uitstekend.”

thijs schunselaar olhaco heren 1

De 17-jarige middenman Alwin Mijnheer maakt eveneens de overstap van Voorsterslag/vc Zwolle naar Olhaco. ,,Ik zie mijn vertrek naar Olhaco als een zeer mooie kans mij verder te ontwikkelen en beter te worden,” verklaart hij. ,,Dit is ook zeker één van de redenen waarom ik voor Olhaco heb gekozen. De club wil in de jeugd investeren en dat spreekt mij erg aan. Ik heb een tijdje met het team meegetraind in de zaal en op het zand. Het fanatisme en de inzet van het team hebben ervoor gezorgd dat ik de overstap gemaakt heb. Ik hoop dat we met ons toch vrij jonge team kunnen groeien en dat we tijdens de wedstrijden het maximale eruit kunnen halen.”

Mijnheer begon op zijn twaalfde met volleyballen bij VZK in zijn woonplaats Wezep. ,,Daarna heb ik een jaar in de jeugd bij Voorsterslag gespeeld en vervolgens twee jaar bij de heren. Komend seizoen zal ik op de middenpositie spelen en hoop zo een mooie bijdrage te kunnen leveren aan ons team.”

alwin mijnheer olhaco heren 1

Christiaan Boer (18) en Stef Hooijer (18) spelen vanaf de mini’s al bij Olhaco en behoren tot de ‘eigen kweek’ van Olhaco. Christiaan Boer speelde op zijn vijftiende al in het tweede team. ,,Met ons mini jongensteam zijn we een aantal keer kampioen geworden,” blikt hij terug. ,,Na de mini’s ging ons team door naar de C’s. Na twee jaar in de B’s ben ik onder Menno Volkerink naar het tweede gegaan. Na twee volle seizoenen en een coronaseizoen heb ik de kans gekregen naar het eerste team te gaan. Ik heb als klein jochie altijd met bewondering naar het eerste gekeken. Om nu zelf in het eerste te mogen spelen is super mooi. Ik ga deze zomer hard doortrainen en ik hoop dat het een normaal seizoen wordt met veel mooie wedstrijden met volle tribunes.”

christiaan boer olhaco heren 1

Stef Hooijer is al twaalf jaar lid van Olhaco en stapt over van het tweede naar het eerste team. ,,Als trouw Olhaco-lid vind ik het geweldig in het eerste te mogen spelen,” zegt hij. ,,Vanaf mijn zesde heb ik vaak gekeken bij wedstrijden van Heren 1 en kijk ernaar uit om nu zelf mee te mogen doen. Na een raar coronaseizoen in het tweede te hebben gespeeld, ben ik gevraagd in het eerste als spelverdeler te komen spelen. Ik heb veel zin in komend seizoen en kijk ernaar uit om mijn eerste punten te spelen in de Topdivisie.”

stef hooijer olhaco heren 1

Bert Bril, Sander Kemperman, Rens Meijer, Paul Dierdorp, Jitte Tavenier, Alex Dijkstra, Quinten Groenewold en Thijs Ipema zijn gebleven. De heren trainen deze week in Steenwijk, waarna de zomerstop zich aandient. Vanaf 9 augustus begint Olhaco met de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Topdivisie B.

Foto’s: Gerrit Boer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven