Interview: Kantinecommissie (Martin Heringa)

In gesprek met Martin Heringa, voorzitter van de Kantinecommissie

Voor dit interview zijn we in gesprek gegaan met Martin Heringa, al meer dan 25 jaar lid bij Olhaco en sinds 3 jaar voorzitter van de Kantinecommissie en lid van het algemeen bestuur.

Je bent al meer dan 25 jaar lid bij Olhaco, wat heb je allemaal gedaan?
“Ik ben begonnen in Jongens C als speler, vervolgens de jeugd doorlopen en naar de senioren gegaan. Ik kwam toen nog in Heren 8, zo veel herenteams hebben we al een hele tijd niet meer. Uiteindelijk ben ik tot Heren 2 gekomen en daar ben ik gestopt. Ik heb een tijdje in de recreanten gespeeld en speel nu in Heren 4. In al die jaren heb ik van alles naast het volleyballen gedaan: ik ben mini-, jeugd- en seniorentrainer geweest, ik heb een jaar of 8 in de Technische Commissie gezeten en nu dus een aantal jaren in de Kantinecommissie. Ik vind het leuk om me voor de vereniging in te zetten.”

Je bent voorzitter van de Kantinecommissie, wat doe je allemaal?
“Ik bewaak eigenlijk alles wat er rondom Sportcafé ‘t Web gebeurt. Ik houd me bezig met de inkoop van de producten, zorg dat alles er netjes uit ziet, ik help bij het bedenken van nieuwe dingen en het organiseren van activiteiten, ik doe de begeleiding van nieuwe kantinevrijwilligers en daarnaast leg ik verantwoording af in het bestuur van de vereniging. We zitten nu met zijn zessen in de Kantinecommissie:
– Jorick en Lisanne regelen de planning van de vrijwilligers;
– Bram is penningmeester;
– Maarten regelt alles rondom de activiteiten;
– Yordi is een beetje het manusje van alles en een soort vice voorzitter.
Een mooie groep waar we de zaken mee regelen.”

Wat maakt het zo leuk om in de kantine te staan?
“De kantine is een ontmoetingsplek, voor mensen die sporten, voor mensen die komen kijken of aanmoedigen, kortom voor liefhebbers van sport. En bij ons in het bijzonder natuurlijk liefhebbers van volleybal. Er hangt een gezellige sfeer, mensen vinden het leuk om met elkaar een drankje te doen.” Het is niet vreemd dat Martin nu gastheer van ons sportcafé is. Zijn roots liggen in de horeca en hospitality, dus dat zit wel goed!

Voor mensen die interesse hebben om achter de bar te staan, is het moeilijk?
“Nee het is eigenlijk vrij basic. We zijn af en toe wel bezig met nieuwe dingen, maar we kijken altijd naar wie wat kan en het moet wel haalbaar zijn. Nieuwe mensen beginnen vaak gewoon met de koffie en gekoelde drankjes bestellingen te pakken, dat kan iedereen. Waar mogelijk helpen er mensen in de keuken, dit kan door het smeren van broodjes of het frituren van snacks. Binnenkort komt er ook een nieuwe kassa, daar wordt het nog makkelijker van want daarin staat precies wat je aan kleingeld terug moet geven aan een gast bijvoorbeeld. Bovendien wordt er tegenwoordig veel gepind. Maar het allerbelangrijkste is dat de gasten voornamelijk weten dat er vrijwilligers achter de bar staan, in combinatie met de gemoedelijke sfeer zijn er daardoor eigenlijk nooit problemen.”

Je had het over nieuwe dingen regelen voor de kantine, kun je iets noemen?
“Jazeker, we zijn bijvoorbeeld in de eerste helft van het seizoen in gesprek geweest met Team Fit. Zij hebben allerlei ideeën voor een gezonde sportkantine, daar zijn we nog mee bezig. Daarnaast willen we de keuken van de kantine verbouwen. We zijn in gesprek met de gemeente en hebben goede hoop dat het deze zomer kan gebeuren. Dat zou ook mooi zijn voor de vrijwilligers, dat de keuken ruimer en nieuwer wordt. Dat biedt ook meer mogelijkheden voor een gezond sportcafé, er is nu bijna geen ruimte om bijvoorbeeld allerlei smoothies te maken.”

Staan jullie ook open voor nieuwe ideeën vanuit de vereniging?
“Zeker! Iedereen mag ideeën aandragen via ons mailadres. Dit kan gaan over het assortiment, maar ook over bijvoorbeeld activiteiten. De commissie neemt het dan in behandeling en onderzoekt de haalbaarheid. We vinden het juist leuk als mensen meedenken.”

Zoeken jullie nog vrijwilligers?
“Barvrijwilligers hebben we nooit genoeg. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe minder vaak iedereen in de kantine hoeft te staan. Je mag vanaf 16+ achter de bar staan en je kunt altijd aangeven hoeveel uur of op welke dagen je zou willen. In principe is de kantine open op maandag-, woensdag- en vrijdagavond en zaterdag de hele dag. Af en toe zijn er activiteiten op andere dagen. Het is leuk om achter de bar te staan omdat je allerlei mensen spreekt. Zeker als er een team gewonnen heeft is de sfeer meteen goed!”

Jij kent Olhaco erg goed, wat maakt de club zo leuk?
“Ja, waar zal ik beginnen. Het is gewoon een hele gezellige vereniging. Er wordt van alles georganiseerd en er hangt een goede sfeer. Daarnaast vind ik het leuk dat er bij zowel de heren als de dames volleybal op redelijk hoog niveau gespeeld wordt. Er is bijna iedere week wel een leuk potje te zien op de thuisdagen.”

Martin bedankt, heb je nog een laatste boodschap voor de lezers?
“Houd het leuk en gezellig met elkaar! Dat is belangrijk om de goede sfeer te houden binnen de vereniging. We zijn allemaal vrijwilligers, onthoud dat ook. En, kom eens wat vaker gezellig een hapje of drankje doen in ons sportcafé met je team of met je supporters!”

Mocht je een leuk idee hebben voor de Kantinecommissie of lijkt het je leuk om achter de bar te staan? Stuur dan een mail naar Martin via: kantineolhaco@gmail.com!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven