Heren Olhaco nemen revanche op koploper Sudosa-Desto

De heren van Olhaco hebben in een spektakelstuk in een sfeervolle ambiance een 3-2 zege behaald op koploper Sudosa-Desto. Een overvolle sporthal Trasselt deed oude tijden herleven en deed denken aan de jaren ’60 in de Eredivisie en in de jaren ’90 waarbij Olhaco ook om de titel streed in de eerste divisie met Sudosa. De spannende Drentse derby betekende propaganda voor volleybal, waarbij de 400 toeschouwers genoten van een schitterend duel, dat 2,5 uur duurde.

Olhaco kwam als overwinnaar uit de bus en dat betekende de zevende overwinning op rij. De Hoogeveners namen ondubbelzinnig revanche voor de 4-0 nederlaag in Assen. De achterstand op de koploper bedraagt nu zes punten, maar Olhaco heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het was lang geleden dat sporthal Trasselt zo volgepakt was bij een volleybalwedstrijd. Het veld was omringd door toeschouwers, die zorgden voor een fantastische ambiance. Olhaco was gebrand op de winst op de koploper en de ontlading na afloop was dan ook erg groot. ,,Het is een echte topwedstrijd geworden,” constateert Olhaco-trainer Menno Volkerink tevreden. ,,Het publiek is de grote winnaar. Sudosa en wij schelen elkaar niets. Dit is goed voor het Drentse volleybal. We hebben aan klantenbinding gedaan. Ik hoop dat jongens die deze wedstrijd gezien hebben, gestimuleerd worden en ook willen volleyballen. Dat vind ik eigenlijk nog belangrijker dan de overwinning.”

Lijstaanvoerder Sudosa-Desto begon beter aan de wedstrijd dan de thuisclub. Olhaco startte met Bert Bril, Sander Kemperman, Jitte Tavenier, Rens Meijer, Maarten Bisschop, Jorick Strijker en libero Steffen Onvlee. Olhaco kende moeite met de enorme servicedruk van de gasten, maar na 11-14 kwam Olhaco terug tot 15-15. Na 15-19 vocht Olhaco zich terug tot 21-22, maar het bleek niet voldoende voor de setwinst: 21-25. Olhaco wilde deze tegenvaller in de tweede set rechtzetten. De ploeg begon goed en bij 13-6 en 15-10 leek setwinst een kwestie van tijd. De thuisclub liet de gasten terug in de set komen, waardoor een spannende slotfase ontstond. Uiteindelijk was het good old Sander Kemperman die met een tactische bal de tweede set binnensleepte via 25-23. In de derde set overklaste Olhaco de koploper, die onder andere bezweek onder de servicedruk van Kemperman en Meijer. Jitte Tavenier, die is omgeturnd van spelverdeler tot passer/loper, maakte veel indruk en sloeg er lustig op los. Onder een oorverdovend lawaai pakte Olhaco de derde set overtuigend via 25-18. In de vierde set was het onderlinge verschil minder groot. Tot 20-20 ging de strijd gelijk op, maar door eigen fouten zag Olhaco de set via 22-25 uit haar handen glippen. Olhaco wilde de zege, maar moest in de vijfde set tot het uiterste gaan. Tot 8-8 ging de spannende strijd verder, maar daarna maakte Olhaco het verschil. Na 13-10 was er een oponthoud door het computersysteem. Daarna serveerde uitblinker Jitte Tavenier via het net in het Asser veld naar 14-10, waarna Jorick Strijker de zege veilig stelde: 15-10. Het Hoogeveense feest barstte in alle hevigheid los en Hoogeveen had genoten van een spectaculaire volleybalwedstrijd in een ongekend sfeervolle ambiance.

Uitslag:
FOOX Olhaco – Sudosa-Desto H1 3-2 (21-25, 25-23, 25-18, 22-25 en 15-10)

                                                                                                                                                                                                                                                                             Bron: Hoogeveense Courant (Reinier de Boer)

 

Video-samenvatting van de wedstrijd (MV Volleybal):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven