Interview: Technische Commissie

Technische commissie 
Voor dit interview spraken we Ben (H2), hij is bijna 8 jaar lid van de technische commissie. 

Wie zitten er allemaal in de commissie en wat doen zij? 
We waren afgelopen seizoen met een klein clubje, waardoor we alleen de belangrijkste zaken konden uitvoeren. Er was weinig tijd over en er werd veel van iedereen gevraagd. Gelukkig zijn er sinds mei een aantal leden die zich hebben aangemeld en daarmee is de TC bijna weer compleet. We kunnen er nu weer met volle kracht tegen aan! 

André Schonewille: Voorzitter
Anton Benjamins: Vicevoorzitter, contactpersoon gemeente/zaalhuur
Dienke Dorland: Secretaris 
Tom Stelpstra: Technisch jeugdcoördinator 
Mark Kampman: Voorzitter minicommissie 
Murko Greidanus: Contactpersoon recreanten 
Ben van Noorden: Contactpersoon heren en jongens, contactpersoon toernooien
Marloes Mulder-Prins en Marloes Schonewille-Groeneveld: Contactpersonen Dames
Pamela Reijs & Yvonne van der Sluis: Contactpersonen MA-MC

Daarnaast zijn er binnen de TC nog enkele subfuncties: 
Arjan van Essen: Ledenadministratie Nevobo 
Anita Heerts: Sportmassage en medical taping 
?: Materiaalbeheer 

Marloes Mulder-Prins over de nieuwe uitdaging: “Ik speel inmiddels 18 jaar bij Olhaco en ik vond het tijd om iets voor de club te doen (naast de ‘gewone’ taken zoals fluiten). De TC spreekt me erg aan, omdat je voornamelijk bezig bent met de indeling van de teams. Het lijkt me een uitdaging om hier mee aan de slag te gaan, zodat alle teams zo goed mogelijk de competitie in kunnen gaan. Samen met Marloes wil ik iets betekenen voor de dameslijn. We kijken er naar uit om nieuwe plannen te maken en uit te voeren.” 

Wat doet de TC precies? 
We organiseren de teamindelingen, zorgen dat ieder team een trainer heeft, we plaatsen nieuwe leden in de juiste teams, we maken de trainingsschemas en regelen de zaal inhuur,zorgen dat er voldoende ballen zijn en ondersteunen de trainers. Volgens mij doen we nog veel meer, maar dit is wel de kern.

Hebben jullie nog mensen nodig in de commissie? 
Doordat er na de laatste ALV veel vacatures zijn gevuld hebben veel leden van de TC nu geen dubbele functie meer. Dat geeft hen rust, maar deze nieuwe mensen brengen ook weer nieuwe energie mee. Op dit moment wordt er alleen nog iemand gezocht voor het materiaalbeheer, maar mensen die interesse voor de TC hebben kunnen zich altijd melden. Wel zoeken we nog een aantal trainers voor komend seizoen, als iemand daar meer over wil weten kan hij of zij altijd contact opnemen. 

Hoeveel tijd steek jij in deze commissie? 
Dat verschilt nogal, we vergaderen 1x per maand, dat zijn dan vaste uren. Daarnaast ben ik als contactpersoon heren en jongens juist in het begin en aan het eind van het seizoen druk met de teamindelingen. Voor de toernooien ligt de focus bij het NOJK (halverwege het seizoen) en MJT (einde seizoen). Tussendoor ben ik als contactpersoon in de hal om bij teams te kijken en met trainers te spreken, het is goed om op de hoogte te zijn. Toch gebeurt er veel via de mail, wanneer bijvoorbeeld nieuwe leden zich aanmelden of de aanmeldingen voor toernooien geregeld moet worden.  

Wat is er leuk aan jouw functie en de TC?  
We werken samen met een leuke groep mensen, het vergaderen voelt daarom niet echt als een verplichting. Je ziet ook van dichtbij wat er nodig is om een vereniging draaiende te houden, het is mooi om daaraan bij te kunnen dragen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven