Bestuur Olhaco ondergaat ware metamorfose

Het bestuur van volleybalvereniging Olhaco heeft een ware metamorfose ondergaan. De afgelopen periode was het bestuur zwaar onderbezet en werd de club door slechts enkele leden gedragen. Tijdens de laatste ledenvergadering zijn er maar liefst zeven nieuwe bestuursleden gekozen en is het huidige bestuur weer compleet. Arnold Heerts werd gekozen als nieuwe voorzitter en met nieuw elan gaat hij met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Het water stond de club bestuurlijk aan de lippen, want het bestuur miste al enige tijd een voorzitter en een penningmeester. Nu ziet de toekomst er weer zeer florissant uit voor Olhaco, want het bestuur bestaat momenteel uit maar liefst tien personen. Voor Arnold Heerts was een volledig bestuur een voorwaarde de voorzittershamer te hanteren. ‘Ja, er waren gewoon te veel vacatures in het bestuur. Vanuit ouders kwam er een initiatief om een overleg te organiseren over hoe het nu verder moet met de club. Tijdens het eerste gesprek waren er twaalf serieuze mensen, die een binding met de club hebben. Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren, want er waren gewoon te veel lege plaatsen in het bestuur. Ik werd door de bereidheid iets te willen doen voor de club enthousiast. Ik heb gezegd dat ik mij wel kandidaat wilde stellen mits de andere vacatures worden ingevuld. Later hebben we nog eens overleg gehad met veertien mensen. Toen bleek dat er voldoende enthousiaste mensen in het bestuur zitting wilden nemen. Dat was voor mij een belangrijke factor. Nu hebben we een nieuwe, frisse groep en we gaan samen proberen de club weer op koers te krijgen. Er is weer nieuwe energie in de tank.’

Gerrit Schraa, die zich ruim veertig jaar in verschillende functies ingezet heeft voor Olhaco, nam onlangs afscheid als secretaris. ‘Gerrit en Anton Benjamins hebben de afgelopen jaren veel gedaan voor de club,’ zegt Heerts. ‘Gerrit stopt, maar Anton blijft in de technische commissie.’ De taak van secretaris Gerrit Schraa wordt overgenomen door Mark Werkman en Ferry Reys. Ook de functie van penningmeester wordt uitgevoerd door twee personen. René Schonewille en Marcel Benjamins nemen die taak op zich. André Schonewille is voorzitter van de technische commissie geworden en neemt als zodanig zitting in het bestuur. Nadine Knol is gekozen als voorzitter van de marketingcommissie. Rob Houthooft werd herkozen als vice voorzitter en Sjoerd Cnossen gaat als voorzitter van de wedstrijdcommissie zijn derde periode van vier jaar als bestuurslid in. Martin Heringa maakt als voorzitter van de kantinecommissie het tiental bestuursleden compleet.
Ook de technische commissie van Olhaco heeft een enorme impuls gekregen. Vier oud-speelsters van Dames 1 van Olhaco hebben de functie van coördinator van de dames- en meisjeslijn aanvaard. De nieuwe leden van de TC zijn Pamela Reys, Yvonne Booy, Marloes Schonewille en Marloes Mulder.

Door deze positieve ontwikkelingen ziet voorzitter Arnold Heerts de toekomst zonnig tegemoet, maar hij vraagt wel om geduld. ‘We zullen niet direct alles gaan veranderen. We gaan de taken verdelen en we zullen eerst aan elkaar moeten wennen. Voor mij is het nieuw en voor veel anderen ook. Het kost even tijd om helemaal thuis te worden in de club.’ Voor de club is Arnold Heerts geen onbekende, want hij was dertien jaar manager van Dames 1 van Olhaco en hij is lid van de sponsorcommissie geweest. Hij volleybalde lang geleden ook bij de club waar hij nu voorzitter van is. ‘Niet alleen Dames 1 en Heren 1 zullen aandacht krijgen, maar ook de andere geledingen in de club, zoals bijvoorbeeld recreanten, lagere seniorenteams en de mini’s. De mini-afdeling is toch wel een paradepaardje van de club, want die draait als een tierelier. Het aantal mini-leden blijft naar groeien en dat blijkt vrij uniek te zijn. We kregen van de Nevobo namelijk al de vraag: Hoe doen jullie dat?’

Door Reinier de Boer

Op de foto: Het nieuwe bestuur van Olhaco. Van links naar rechts: Martin Heringa, André Schonewille, René Schonewille, Rob Houthooft, Mark Werkman, Nadine Knol, Ferry Reys, Sjoerd Cnossen, Marcel Benjamins en Arnold Heerts. (foto: Gerrit Boer)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven