Olhaco op het MJT Doezum 2019

Op woensdag 29 mei vertrok er een delegatie Olhaco spelers met begeleiding naar Doezum waar jaarlijks het MJT plaats vind. Dit jaar werd er door verschillende selecties meegedaan in de categorieën Meisjes B, Meisjes A en Jongens B.

De resultaten na 4 dagen volleybal op dit top toernooi waren als volgt: Meisjes B werd 6e, Meisjes A werd 3e en Jongens B werd 2e. Daarnaast ontving Guus Boer van Jongens B de talentenprijs. Al met al een geslaagd toernooi en we kijken weer uit naar volgend jaar.

Hieronder de verslagen van de teams. Veel leesplezier!

Ben van Noorden (Hoofdbegeleider)

Meisjes B
Voorafgaand aan het toernooi een hoop ideeën en gegiebel in de groepsapp want er gaan natuurlijk ook een boel jongens heen! Na enige voorbereiding en genesteld te zijn op de camping kon het toernooi rustig beginnen. Donderdag om 10:30 was pas onze eerste pot, het was even wennen en wakker worden maar direct kwam er leuk volleybalspel. We waren voor de avond begon al klaar met de wedstrijden met als resultaat 2x gelijk gespeeld 1x gewonnen en 1x verloren. De avond werd afgesloten met wat moves in de feesttent en ’s avonds bij de tent showde Myrte haar skills van het soep uitdelen.

Helaas was het wel vrijdag om 7:15 ontbijten want we hadden om 8 uur de eerste wedstrijd alweer. De een vermoeider dan de ander, maar de ballen konden nog geraakt worden. De resultaten die dag: 2-0 verloren tegen Lycurgus, Een hele mooie wedstrijd (volgens de coach en begeleidster de mooiste van het toernooi) gespeeld tegen Sneek. Helaas als eindstand 2-0  maar met set standen van 25-21 en 25-23!  Na nog een keer gelijk te spelen mochten we om plek 5, 6 en 7 strijden. De eerste werd gelijk en helaas zat er voor ons niks anders op dan zaterdagochtend weer om 8 uur te mogen spelen. We hebben de laatste wedstrijd van ons toernooi met een mooie 2-0 winst op Sudosa-Desto gewonnen en daarmee het toernooi goed afgesloten met een 6e plek. Het was weer een super toernooi Olhaco MB heeft genoten, op naar 2020!

Meisjes A
Aangezien we in de openingsronde al mochten aantreden werd er bij aankomst op de camping direct hard gewerkt aan de grote wigwam waar het hele team in sliep. Na dit stukje teamwerk en de van huis meegenomen salades startten we tegen Sudosa-Desto. Met Jongens en Meisjes B op de tribune werd dit een schitterende overwinning voor de Olympia HZVV Combinatie op de Assenaren. Dit moest natuurlijk ‘s avonds gevierd worden met de nodige danspasjes in de feesttent.

Op donderdag konden we heerlijk uitslapen, aangezien we om 13:00 pas hoefden te starten tegen Dynamo Apeldoorn. Helaas moesten we onze meerdere erkennen en verloren we met 2-0. ’s Middags hadden we de smaak te pakken en walsten we over VC Zwolle (25-10; 25-7), daardoor kwamen we in de winnaarspoule. Weer een reden voor feest, wat ons weer goed af ging. Helaas bleken we toch beter te zijn in volleybal dan in tent opzetten. Een wijze les is dat het grondzeil niet buiten de tent moet uitsteken, want als het gaat regenen kan er namelijk water naar binnen stromen. Hierdoor moesten we voor het slapen gaan nog aan het werk met de dweil.

Uiteindelijk werden we 3e in de poule, hierdoor kwamen in de kruisfinale te staan tegen Sudosa-Desto. Met in ons achterhoofd het Blond-Chinese gezegde van opperhoofd Ben van Noorden dat je op een toernooi beter de 2e wedstrijd kan winnen van een team dan de 1ste gingen we vol goede moed de strijd aan. Helaas 0-2 verlies. Hierdoor geen finale maar de troostfinale. Zaterdag mochten we weer tegen oude bekenden. Dynamo, waar we eerder met 0-2 van verloren stond op het programma. Zouden wij het gezegde dan waar kunnen maken? Jazeker! 2-0 winst op de Apeldoorners! Een schitterende 3de plek voor de meiden en staf!

Jongens B
Nadat ook Martijn klaar was met zijn rekenexamen en een plekje had konden we op naar Doezum. De tenten stonden snel en Martijn wist zijn verjaardagscadeau binnen te halen door de opdracht van de hoofdbegeleider te voldoen. We konden ons opmaken voor de eerste wedstrijd van het toernooi tegen de Belgen. Het werd meteen spannend en dat resulteerde in 1-1.

De volgende dagen stonden er weer leuke wedstrijden op het programma. Uiteindelijk werden we de koningen van het gelijke spel (5x). Zelfs met Stef op de schoenen van coach Martin wisten we gelijk te spelen tegen nummer 1 Taurus, waardoor we onszelf verzekerden van een plek in de finale! Een smetje dit toernooi was het verlies tegen nummer 5 Orion. Maar we konden (bijna) allemaal lachen toen het toekomstige Laiverdje een van de langste jongens van het toernooi afblokte.

Dat we de finale gehaald hadden moest natuurlijk gevierd worden. De jongens maakten er goed gebruik van en de een na de ander werd met een meisje gespot. De begeleiding was blij toen ze allemaal weer veilig in de tent lagen, zodat ze fit aan de finale konden beginnen. De finale was weer spannend, maar helaas verloren we deze wedstrijd met 25-23 en 25-22. Bij de prijsuitreiking knalden we nog een keer “… heeft gezoend, heeft gezoend, … heeft gezoend, lalalalala” erin. Daarna werden we nog verrast met een individuele prijs, Guus Boer wist de talentenprijs van jongens B binnen te slepen!

We kijken met z’n allen terug op een geslaagd en gezellig toernooi en zijn hartstikke trots op de beker van de 2e plaats!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven