Meiden A1, B1 en C1 geplaatst voor Hoofdklasse!

Meiden A1, B1 en C1 hebben allen knap een plaatsje kunnen bemachtigen in de Hoofdklasse aankomend seizoen 2019-2020. De A1 en B1 deden dat in eigen huis, waar de C1 moest spelen in Hardenberg.

De Meiden A1 lieten over de hele dag mooi spel zien met veel overtuiging. Zowel Reflex, VC Zwolle, DAC als Set Up/B moesten hun meerdere erkennen in Olhaco MA1, onder leiding van Pamela Reijs & Hillegonde de Niet. Tijdens de wedstrijd tegen het team van Flash/Nieuwleusen bleef het lang gelijk, tot 23-23, waarna Olhaco alsnog met 2 goede aanvallen de stand naar een 25-23 overwinning bracht. Olhaco MA1 plaatste zich door 1e in de poule te worden, gevolgd door de nummer 2, VC Zwolle MA1.

   

                                                     < Teamfoto MA1 >

Eerder op de dag wisten de Meiden B1 zich al te plaatsen voor de Hoofdklasse. Hoewel er van Flash/Nieuwleusen MB1 nog werd verloren, herpakte de ploeg (onder leiding van Tom Stelpstra)  zich in de volgende 4 wedstrijden. Winst was er tegen Volco, DAC, De Bevers en SVI en zo werd Olhaco MB1 alsnog 2e in de poule. De 1e plaats ging naar Flash/Nieuwleusen MB1 welke alle wedstrijden wist te winnen.

                                                     < Teamfoto MB1 >

Later op de dag speelden de MC1 hun indelingswedstrijden voor de Hoofdklasse, zij moesten hiervoor naar Hardenberg. De ploeg, onder leiding van Tom Stelpstra, werd knap 2e in de poule. Er werd gewonnen van De Bevers, Set Up/B en DAC, verloren werd er van de thuisspelende ploeg, Captains***Kangeroe. In de laatste wedstrijd tegen VC Zwolle wist Olhaco, na een achterstand van 14-19, zich knap terug te vechten tot 24-24, waarna het toch de wedstrijd verloor met 24-26.

                                                     < Teamfoto MC1 >

Er kan teruggekeken worden op een zeer succesvolle dag voor de Jeugdmeiden, want alle teams hebben zich dus geplaatst voor de Hoofdklasse, proficiat!

Voor aankomend seizoen heeft de Nevobo een wijziging ingevoerd, wat betreft het spelen in de Hoofdklasse:

“De jeugdcompetitie bestaat uit 2 seizoenshelften, de periode september-december en de periode januari-mei. In de eerste periode is er nog geen Topklasse. Tussen beide perioden vindt in alle klassen promotie/degradatie plaats. Voor de Topklasse betekent dit dat de 3 beste teams uit de beide Hoofdklassen worden ingedeeld in de Topklasse. Deze teams kunnen uit de hele regio komen. De kampioen van de Topklasse plaatst zich voor het Nederlands Kampioenschap, ook wel Final Four genaamd (voorheen heette dit de Nationale Gesloten Clubkampioenschappen, NGJK)” – bron: www.nevobo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven