Heren Olhaco mogen in Topdivisie blijven (update)

Hoogeveen – De NeVoBo heeft volleybalvereniging Olhaco laten weten dat de heren van Olhaco volgend seizoen in de Topdivisie kunnen blijven.
Doordat het uit de eredivisie gedegradeerde Alterno uit Apeldoorn heeft aangegeven geen Topdivisie te spelen komend seizoen is er een plaats vrij gekomen in de Topdivisie.

Olhaco was extra degradant
Aangezien Olhaco als hoogst geëindigde extra degradant (9e) uit de Topdivisie (vanwege de versterkte degradatie) als eerste voor deze vrije plaats in aanmerking komt, heeft de volleybalbond deze mogelijkheid aan het bestuur van Olhaco voorgelegd. De spelers en de technische staf van Olhaco hebben al aangegeven dat ze graag in de Topdivisie willen blijven. Het bestuur gaat zich hierover zo snel mogelijk beraden en komt zo spoedig mogelijk met een besluit.

Vanavond heeft het bestuur van de Hoogeveense volleybalclub het eerste herenteam groen licht gegeven. “Natuurlijk moest er ook gekeken worden of het organisatorisch en financieel kan. De inschrijfgelden zijn hoog en dat drukt op de hele club”, zegt trainer Dennis Luider die erg blij is met de beslissing.

‘We hebben wat te bieden’
“Vorig seizoen hoorden we pas in augustus dat we ons debuut zouden gaan maken in de Topdivisie. Nu weten we gelukkig een stuk eerder waar we aan toe zijn. Er trainen al wat nieuwe mannen mee, die heb je dan ook echt wat te bieden. Dat is natuurlijk mooi. We kunnen als club nog veel leren. Achter de schermen wordt hard gewerkt en dat motiveert de spelers ook om het volgend seizoen nog beter te doen”, zegt Luider.

Nieuwe vloer
In de zomer krijgt Sporthal Trasselt, de thuishaven van Olhaco, een nieuwe vloer. De investering wijst erop dat de club voorlopig niet verhuist naar de nieuwe sporthal Activum. Het centrecourt, waar het eerste herenteam op speelt, krijgt een eigen kleur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven