Veel oud-ploeggenoten zorgen voor onvergetelijke volleybalreünie

Ben van Noorden en Maarten Bisschop krijgen waardig afscheid van Olhaco

Hoogeveen – Ben van Noorden en Maarten Bisschop stonden na afloop van hun afscheidswedstrijd te midden van veel oud-ploeggenoten van Olhaco te glunderen van oor tot oor. Het vertrekkende tweetal dat respectievelijk 17 en 14 jaar in Olhaco 1 volleybalde, genoot met volle teugen van de reünie waarin het veel oud-spelers van Olhaco 1 weer terug zag. De afscheidswedstrijd werd een prachtig volleybalfeest in een gemoedelijke sfeer met Ben van Noorden en Maarten Bisschop in de hoofdrol. De All Stars maakten het Olhaco 1 knap lastig, maar verloren nipt met 3-1.

Ben van Noorden noemde de afscheidswedstrijd een waardig afscheid na zeventien actieve jaren voor Olhaco 1. ‘Dit is geweldig mooi. Sommige jongens zijn nog actief en dat kon je ook wel zien. Sommigen zijn al gestopt, maar ik vond het niveau erg meevallen. Nu speelden de All Stars steeds in een wisselende samenstelling, maar als zij in de sterkste opstelling hadden gespeeld dan had ik het nog wel eens willen zien. We hadden er wel vijftig kunnen uitnodigen, maar ik vond het fantastisch dat er zo’n twintig oud-ploeggenoten waren. We kunnen hier met een prachtig gevoel op terug kijken.’ Ben van Noorden blijft behouden voor de Hoogeveense club, want hij gaat spelen in Heren 2. Maarten Bisschop kende gemengde gevoelens, want hij was niet inzetbaar wegens een rugblessure. Hij beperkte zijn optreden met enkele opslagen, die allemaal succesvol waren. ‘Ja, dat is balen natuurlijk, dat ik niet mee kon doen, maar ik vond het superleuk. Veel spelers waar we mee gespeeld hebben of waar we iets mee hebben waren aanwezig. Er stond heel veel talent bij elkaar. Menig trainer zou jaloers zijn op zo’n selectie.’ Maarten Bisschop gaat op recreatief niveau volleyballen in een vriendenploeg. De vertrekkende volleyballers mochten van Olhaco een gelegenheidsteam uitzoeken en daardoor werd het een bijzondere reünie in sporthal Trasselt met oud-trainers, oud-spelers, ouders en kennissen en bekenden uit de volleybalwereld. Er waren spelers, die wekelijks nog op hoog niveau acteren met eredivisionisten Michiel van Dorsten (Dynamo), de broer van Ben, Thijs van Noorden (Zwolle), Oscar Scholing (ex-Lycurgus), Topdivisionist Jochem van Diepen (DIO/B), Edwin Homan (Volco) en de derde divisionisten Thijs Colijn (Voorsterslag) en Dennis Robben (Emmen ’95). Ook spelers die gestopt zijn waren van de partij, zoals Danny Gruppen, Stephan Beumer, Erwin Bakker en Thijs Bisschop. Erwin van Dijken speelt recreatief en Roy Renkema (Veracles), Steffen Onvlee (Tjoba) en Roy Wassen (Nevobo) zijn trainers. Oud-trainer Henk Evelaar, die vier jaar trainer was van Olhaco 1 en manager Hans Merrelaar genoten zichtbaar langs de lijn. ‘Dit is geweldig. Ik voel me vereerd om hier bij te mogen zijn. De eerste set speelden we met de ploeg waar ik als trainer mee begonnen ben in 2004. We hebben nog steeds contact met elkaar en we komen ook nog wel eens bij elkaar. Dat is toch uniek’, zegt Henk Evelaar. Ben van Noorden speelde twee sets met de All Stars en twee sets met Olhaco 1 mee. Olhaco speelde met Sander Kemperman, Bert Bril, Jarno van Timmeren, Gert Jan Bril, Jheffry Albertoe, Paul Dierdorp, Rick Seubers en Yorick Strijker. Dennis Luider en Menno Volkerink waren de coaches. De vele toeschouwers genoten van fraaie staaltjes volleybal in een aantrekkelijke wedstrijd, die onder leiding stond van Herman Titahena en Gerrit Schraa. Bij de All Stars was het in het begin nog wat onwennig en de automatismen waren er nog niet, maar later kregen de toeschouwers fraaie combinaties te zien. De eerste succesvolle tactische bal van Danny Gruppen werd met gejuich begroet alsof de Europa Cup al binnen was. Olhaco had moeite met de All Stars, maar won uiteindelijk wel via 26-24, 25-23, 25-14 en 21-25. In de laatste set scoorde Maarten Bisschop bij 16-23 voor Olhaco 1 vier keer via de opslag, maar de All Stars wonnen de laatste set onder groot gejuich. Het feest der herkenning werd na de wedstrijd voortgezet in de kantine en kon Olhaco terugkijken op een prachtige volleybalavond, waarbij Ben van Noorden en Maarten Bisschop een meer dan waardig en verdiend afscheid kregen.

 

Op de foto: De spelers van Olhaco en oud-Olhaco, die Ben van Noorden en Maarten Bisschop een onvergetelijke volleybalavond bezorgden.

Foto /Video`s die je wilt delen stuur dan naar olhacohoogeveen@gmail.com. Meer foto`s worden spoedig geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven