Mooie resultaten Olhaco Jeugd op plaatsing toernooien

Afgelopen 2 weken stond het in de teken van de indelingstoernooien (voor de Topklasse en Hoofdklasse) voor een aantal jeugd teams. Van Olhaco hebben er in totaal 3 teams hieraan deelgenomen, namelijk MC1, MC2 en MC4 en met mooie resultaten.

Olhaco MC1:
Afgelopen seizoen is MC1 één van de sterkste teams in de C-Topklasse en ze zijn keurig geëindigd op de 2e plaats. Logische gezien is het een idee om dan een gooi te doen naar een plekje in de B-Topklasse. Op 29 april mochten de meiden van MC1 aantreden in Emmen om zich te bewijzen dat ze ook B-Topklasse waardig waren. Ze waren in een zware poule ingedeeld waardoor ze 4e zijn geworden en helaas gingen de eerste 3 teams door. Op het nippertje net niet gehaald, flink balen dus.
Maar de knop ging alweer snel om, want op 13 mei konden ze zich plaatsen voor de B-Hoofdklasse, gelukkig dan wel in onze vertrouwde Trasselt. Daar waren beduidend mindere sterke tegenstanders aanwezig. Alle 5 de wedstrijden werden dik gewonnen, waarbij geen enkele tegenstander boven de 15 punten tegen ons is uitgekomen. Een uitstekende resultaat en dat voor een team dat volgend seizoen (2017-2018) meer dan de helft nog uit C-jeugd en Mini jeugd bestaat.
Eindstand in poule 8 MB-Hoofdklasse:
1. Olhaco met 5 punten
2. Tjoba met 4 punten
3. MSK met 3 punten
4. Vonk met 2 punten
5. DAC met 1 punt
6. Dalen met 0 punten

Olhaco MC2:
Dit team heeft een sterke groei doorgemaakt in het afgelopen seizoen. Ze zijn keurig als 7e geëindigd in de C-Hoofdklasse. Omdat dit team volgend seizoen nog compleet C-jeugd en Mini jeugd is, was het logisch om deze meiden een gooi te laten doen voor de C-Topklasse. En hoe? Ze hebben op 1 wedstrijd na, alles gewonnen in Steenwijk. Tegen de uiteindelijke nummer 1 hebben ze nipt verloren met 22-25. Kortom, ze hebben zich overtuigend geplaatst voor de C-Topklasse!
Eindstand in poule 2 MC-Topklasse:
1. Sudosa met 6 punten
2. Olhaco met 5 punten
3. Bevers met 4 punten
4. Impala met 3 punten
5. Reflex met 2 punten
6. Volco met 1 punt
7. Set-up/ IJs met 0 punten

Olhaco MC4:
Dit seizoen was het voor dit team een “leer seizoen” met wisselvallige resultaten, waarbij ze 7e zijn geëindigd in de 2e C-Jeugdklasse. Toch zag je dat deze meiden heel snel het spelletje onder de knie kregen en technisch beter werden. Op 13 mei mochten zij in Hoogeveen gaan knallen voor een plekje bij de beste 5 teams, die dan rechtstreeks geplaatst zijn voor de C-Hoofdklasse. En met succes! Na 3x winst en 2x verlies (waarvan 1 nipt werd verloren) heeft dit jonge team zich met vlag en wimpel geplaatst voor de C-Hoofdklasse. En dan te bedenken dat volgend seizoen dit team bestaat uit de helft Mini jeugdleden. In de poule werden gedeelde 2e, maar omdat de onderlinge resultaat van DAC beter was, is Olhaco uiteindelijk 3e geworden.
Eindstand in poule 5 MC-Hoofdklasse:
1. Sudosa met 4 punten
2. DAC met 3 punten
3. Olhaco met 3 punten
4. Smash met 2 punten
5. Emmen met 2 punten
6. Tjoba met 1 punt

Met een plek in B-Hoofdklasse, C-Topklasse en C-Hoofdklasse heeft Olhaco goede zaken gedaan om de jeugdopleiding te waarborgen en natuurlijk om weer verder door te groeien. Met deze resultaat is het duidelijk te zien dat het technische jeugdbeleid zijn vruchten afwerpt. De meiden van MC1, MC2 en MC4 van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven