Heren Olhaco leven tussen hoop en vrees (video)

Hoogeveen – De heren van Olhaco leven tussen hoop en vrees. De ploeg van trainer Dennis Luider eindigde als negende in de Topdivisie en degradeert na een jaar naar de eerste divisie.

Het is nu afwachten of een ploeg zich terugtrekt, waardoor Olhaco als eerste in aanmerking komt voor handhaving. Olhaco sloot de competitie af met een 2-3 nederlaag tegen nummer drie Sliedrecht Sport. Ben van Noorden en Maarten Bisschop namen afscheid van Heren 1.

Ook in het duel met Sliedrecht Sport dat lang aan kop ging en nog een kansje op de titel had liet Olhaco zien heel goed mee te kunnen met topploegen van de Topdivisie. Olhaco startte met Gert Jan Bril, Sander Kemperman, Jarno van Timmeren, Ben van Noorden, Paul Dierdorp, Maarten Bisschop en libero Jeffrey Albertoe. De eerste set gaf Olhaco onnodig uit handen na een 23-21 voorsprong en verloor met 24-26. Dat was een gemiste kans, maar Olhaco maakte dat in de volgende twee sets uitstekend goed en won die met 25-19 en 25-16. Blokkerend was Olhaco in deze sets sterk en pakte daarmee de nodige punten. Beide ploegen grossierden in foute opslagen. In de beginfase had Sliedrecht een goed antwoord op de slagen van Sander Kemperman, maar in de derde set sloeg hij er weer ouderwets op los.

Fantastische ambiance

In een overvolle sporthal Trasselt werd de vierde set in een fantastische ambiance gespeeld, maar Olhaco verloor nipt met 23-25. In de vijfde set ging de strijd tot 8-8 gelijk op, maar daarna zette Sliedrecht even aan en dat betekende de 11-15 winst en de 2-3 zege. Voor Olhaco was het even spannend of de negende plaats wel was gehaald en dat bleek het geval na de 1-3 nederlaag van nummer tien VoCASA tegen Compaen. Nu is het hopen op een meevaller. Dennis Luider kijkt terug op een mooi seizoen. ‘Het was een zwaar, maar mooi seizoen. Het is goed het niveau van de Topdivisie meegemaakt te hebben. We hebben mooie wedstrijden in Trasselt gespeeld in een fraaie ambiance. We wonnen van de kampioen Zaanstad en nummer twee Tilburg. De sleutelwedstrijden waren tegen Cito en VoCASA en daar hebben we het laten liggen’.

Midspeler Maarten Bisschop stopt na veertien jaar Heren 1 bij Olhaco en gaat in een vriendenteam op recreatief niveau volleyballen. ‘Het was een mooie tijd, maar het is mooi geweest. Jammer dat we ons midden in het seizoen te kort gedaan hebben.’ Ben van Noorden doet na zeventien jaar Heren 1 een stapje terug en speelt volgend seizoen in Heren 2. ‘Ik moet het van slimmigheid hebben en niet van power en ik merkte wel dat het steeds moeilijker werd voor mij. Aan het eind hebben we enkele mooie potjes gespeeld. Bij 2-1 tegen Sliedrecht hadden we ze eigenlijk te pakken, maar we hebben ze boos gemaakt. Het was een mooie wedstrijd om te spelen.’

Secretaris Gerrit Schraa ontving van de Nevobo de gouden speld voor zijn verdiensten als scheidsrechter voor de Nevobo. Schraa fluit al meer dan vijftig jaar en is nog steeds actief.

Olhaco-Sliedrecht Sport 2-3 (24-26, 25-19, 25-16, 23-25, 11-15).

Sliedrecht Sport sluit in stijl af

bron

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven