Heren Olhaco willen seizoen spetterend afsluiten

Hoogeveen – Voor de volleyballers en volleybalsters staat komend weekend de laatste wedstrijd van het seizoen in de reguliere competitie op het programma.

De heren van Olhaco ontvangen nummer drie en titelkandidaat Sliedrecht Sport en de dames van Olhaco gaan op bezoek bij het reeds gedegradeerde Donitas 3.

Voor de heren van Olhaco staat er nog iets op het spel. De ploeg van trainer Dennis Luider staat momenteel negende en normaal gesproken zou dat degradatie betekenen. De nummers negen, tien, elf en twaalf degraderen naar de eerste divisie. In het volleybal is het niet ongebruikelijk dat teams zich terugtrekken, waardoor er een plaats vrijkomt. Olhaco hoopt op dat laatste, maar dan moet het wel als negende eindigen. Daarvoor heeft het waarschijnlijk een zege tegen titelkandidaat Sliedrecht Sport nodig.

Olhaco heeft een punt meer dan nummer tien VoCASA dat thuis tegen Compaen speelt dat nergens meer voor speelt. Sliedrecht staat derde en heeft twee punten minder dan koploper Zaanstad. Bij winst van drie punten moet het hopen dat Zaanstad geen punten pakt en nummer twee Tilburg verliest. De gasten willen graag winnen om een kans op de titel te houden. Olhaco is de laatste weken goed op dreef en won drie keer op rij, terwijl Sliedrecht Sport van de laatste drie duels twee verloor. Op de eerste wedstrijddag verloor Olhaco met 3-1 van Sliedrecht en de Hoogeveners willen graag revanche. Olhaco wil de competitie voor het trouwe publiek op een spetterende wijze afsluiten en dan maar hopen dat het genoeg is voor handhaving. De wedstrijd Olhaco-Sliedrecht Sport begint zaterdag om 18.30 uur in sporthal Trasselt.

Dames

De dames van Olhaco spelen de laatste competitiewedstrijd bij het reeds gedegradeerde Donitas 3, dat elfde staat. Olhaco heeft een punt nodig om de vierde plaats te behouden en het heeft nog een kleine kans op de derde plaats, maar dan zal Olhaco met 0-4 moeten winnen en Bolsward met 4-0 moeten verliezen. Olhaco heeft nog wel een appeltje met Donitas 3 te schillen, want op de eerste wedstrijddag verloor Olhaco met 2-3, terwijl het met 112-110 meer punten scoorde. Olhaco won van de laatste zes duels er vier en wil de competitie met een zege afsluiten.

bron

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven