Heren Olhaco zijn met knappe inhaalrace bezig

Oostzaan – ‘Beter laat dan nooit’ zullen de heren van Olhaco denken, want de ploeg van trainer Dennis Luider is met een indrukwekkende serie bezig en boekte zaterdag de derde zege op rij bij middenmoter Compaen. Olhaco verrichtte knap werk en won met 1-3 via de setstanden 21-25, 22-25, 25-18 en 17-25. Door de verrassende zege klimt Olhaco naar de negende plek en de Hoogeveners hopen nog steeds op handhaving in de Topdivisie.

In Topdivisie blijven

De nummer negen tot en met twaalf degraderen naar de eerste divisie en daar hoort Olhaco normaal gesproken ook bij. De ploeg hoopt als het negende wordt dat die regel wordt teruggedraaid en dat het alsnog in de Topdivisie kan blijven. ‘De geruchten gaan al rond en het maximale dat we kunnen doen is negende worden en daar zijn we goed mee bezig de laatste weken. Het blijft een issue en je weet maar nooit’, zegt Dennis Luider. ‘Normaal gesproken waren we nu safe geweest, maar vanwege een reorganisatie hebben we de pech dat de laatste vier degraderen, maar we hebben nog hoop op handhaving’.

Olhaco houdt hoop

Olhaco blijft hoop houden door een knappe 1-3 zege op Compaen dat al veilig is. Olhaco startte met Bert Bril, Sander Kemperman, Rick Seubers, Maarten Bisschop, Ben van Noorden, Gert Jan Bril en libero Jeffrey Albertoe. Compaen speelde niet met het sterkste team en Olhaco profiteerde daar goed van door middel van een enorme servicedruk. Later stond de basiself bij Compaen binnen de lijnen, maar het was te laat, want Olhaco won met 21-25. In de tweede set wisselde Compaen continue, terwijl Olhaco in dezelfde samenstelling bleef en een knappe 22-25 zege boekte. In de derde set nam Olhaco iets gas terug en de service van de Hoogeveners werd minder. Olhaco gaf te veel ruimte aan Compaen dat daar goed van profiteerde: 25-18. In de vierde set bracht Luider Paul Dierdorp voor de aan zijn knie geblesseerde Rick Seubers. Dierdorp begon direct met een knappe serviceserie van vijf punten. Olhaco gaf deze voorsprong niet meer weg en boekte een erg belangrijke 17-25 zege in de vierde set en won daardoor met 1-3.

‘Olhaco-Sliedrecht kan een boeiende pot worden’

Door de drie punten passeerde Olhaco VoCASA, dat met 3-0 van Zaanstad verloor. De laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen titelkandidaat Sliedrecht op 22 april wordt voor Olhaco en waarschijnlijk ook voor Sliedrecht een hele belangrijke.

Compaen-Olhaco 1-3 (21-25, 22-25, 25-18, 17-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven