Dames Olhaco verslaan ook Reflex (video)

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben de goede serie van de afgelopen weken voortgezet door een 3-2 overwinning op Reflex. In een boeiende en uiterst spannende wedstrijd pakte de ploeg van trainer Mohamed Romdhane de vierde zege van de laatste vijf wedstrijden en staat op de vierde plaats. Met nog een wedstrijd voor de boeg is er nog een kansje op de derde plaats, maar promotie zit er niet meer in.

Olhaco maakte het onnodig spannend

Olhaco begon het duel met Reflex met Marloes Prins, Margit Habing, Elizanne de Vries, Annemarie van den Brand, Lisanne Coelingh, Marloes Groeneveld en libero Lisanne van der Sleen. In de eerste set maakte de thuisclub het onnodig spannend, want in de beginfase van de set was er geen vuiltje aan de lucht voor Olhaco. Elizanne de Vries scoorde regelmatig en verdedigend en serverend was de thuisploeg goed op dreef. Bij 17-12 leek er niets aan de hand, maar daarna zakte Olhaco in en liet het Reflex terugkomen in de set. Bij 20-20 was er van alles mogelijk en de toeschouwers zaten op het puntje van hun stoel. Een blok van Marloes Prins en een ace van Lisanne Coelingh zorgden voor 23-20, maar bij 24-23 werd het weer spannend. Na goed verdedigend werk van Olhaco werd de eerste set afgemaakt door een fout van Reflex: 25-23.

Ploegen waren in everwicht

Een belangrijke winst en ook in de tweede set waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. De toeschouwers zagen veel lange rally’s en bij 18-18 kon het nog alle kanten op. Reflex scoorde vaak door middel van tactische ballen vlak achter het blok en de gasten liepen uit naar een 21-25 zege in de tweede set, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. In de derde set startte Olhaco met Marloes Prins, José Dorland, Marloes Groeneveld, Elizanne de Vries, Lisanne Coelingh, Margit Habing en libero Lisanne van der Sleen. Vooral door een sterke blokkering liep Olhaco al snel uit naar een 10-4 voorsprong. De frustraties bij Reflex namen toe en dat kwam de ploeg op een gele kaart te staan na het wegtrappen van de bal. Olhaco was heer en meester in deze set en won eenvoudig met 25-16, waardoor het een 2-1 voorsprong nam. De vierde set werd een ongemeen spannende aangelegenheid. Beide teams knokten voor wat ze waard waren en gaven elkaar weinig toe. Uiteindelijk slaagde Reflex er in een vijfde set uit het vuur te slepen door een 26-28 winst. De vijfde set was een smakelijk toetje voor de toeschouwers en de spanning was te snijden. Zoals al vaker gebeurde dit seizoen toonde Olhaco zich mentaal sterk en pakte de vijfde set via 15-13 en boekte een knappe 3-2 overwinning.

Dames 1 nam afscheid van Annemarie van den Brand, die Dames 1 gaat verlaten.

https://www.facebook.com/annemarie.stevens.754/videos/10211339614222749/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven