Dames Olhaco verrassen topploeg

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben in een zinderend volleybalgevecht een fantastische prestatie geleverd door nummer twee De Bevers met 3-2 te verslaan.

De ploeg van trainer Mohamed Romdhane kwam met 1-2 achter, maar vocht zich opzienbarend terug en sleepte alsnog drie kostbare punten in de wacht. De setstanden in het twee uur durende spektakel zeggen genoeg: 25-20, 17-25, 15-25, 27-25, 15-13.
Olhaco had de eerste wedstrijd in Lemelerveld met 3-1 verloren en de Hoogeveners willen graag naar de tweede plaats, waar De Bevers momenteel vertoeft. De thuisclub was erop gebrand in een het onderlinge duel te winnen, zodat de afstand kleiner zou worden. Door de 3-2 zege is Olhaco een punt dichterbij gekomen, maar de afstand is nog zeven punten. Dat neemt niet weg dat Olhaco na de blessuregolf, die veel punten kostte zich ontpopt als een van de topploegen van de tweede divisie A. Olhaco staat vierde, maar nummer drie Bolsward heeft geen recht op promotie

Promotiewedstrijden
Olhaco heeft nog hoop op positie twee, want die geeft recht op promotiewedstrijden. Olhaco begon tegen De Bevers met Margit Habing, Marloes Prins, Lisanne Coelingh, José Dorland, Elizanne de Vries, Marloes Groeneveld en libero Maud Everts. Olhaco speelde een goede eerste set en de toeschouwers vermaakten zich kostelijk met twee ploegen die durfden aan te vallen. Er waren dan ook vaak lange rally’s te bewonderen. José Dorland is weer helemaal op de weg terug en scoorde regelmatig net als Lisanne Coelingh.

Na 20-19 zorgden deze dames en Elizanne de Vries voor de 25-20 zege in de eerste set. Olhaco kon dit niveau in de tweede set niet vasthouden en maakte onnodige foutjes, waardoor De Bevers via 17-25 langszij kon komen. De derde set was de zwakste van de thuisclub. De ploeg kende ineens veel moeite met de opslag van de Bevers en grossierde in pass- en aanvalsfouten: 15-25.

Zinderende slotfase
Olhaco leek de wedstrijd door haar vingers te laten glippen, maar de ploeg knokte zich in de vierde set knap terug. Na 24-20 werd het wel 25-25, maar José Dorland sloeg haar ploeg naar de winst: 27-25. In de vijfde set pakte Olhaco via 15-13 zelfs de winst na een zinderende slotfase, waarbij een blok de beslissing bracht.

bron

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven