Olhaco houdt hoop op handhaving.

De wederopstanding in de beladen derby met Donitas van zaterdag (winst met 2-3, na een achterstand van 2-0) heeft de hoop op handhaving in de topdivisie bij Olhaco versterkt. Trainer/coach Dennis Luider verwacht dat de zege in Groningen positief zal doorwerken.

De Hoogeveners verkeren momenteel ook in de situatie dat zij elke bestaande strohalm moeten aangrijpen om het vege lijf te redden. Met nog slechts drie wedstrijden, een achterstand van acht punten op de veilige achtste plaats en duels met de kampioenskandidaten Zaanstad en Sliedrecht Sport voor de boeg lijkt het allemaal tamelijk uitzichtloos.

Luider houdt zich vast aan het spel in de derde, vierde en vijfde set, die met 16, 17 en 11 tegenpunten redelijk eenvoudig gewonnen werden. ,,Vorig jaar speelde Donitas ons nog weg, dus dat geeft vertrouwen. Ik hoop dat we het goede gevoel weten vast te houden.”

De coach moest na de eerste set spelverdeler Jarno van Timmeren door een weer opspelende rugblessure vervangen door Bert Bril. In het begin van de wedstrijd speelde Olhaco ondermaats door de onwennigheid met de rumoerige zaal en het feit dat de voorbereiding bekort werd doordat het voorafgaande duel uitliep.

In de tweede set werd een voorsprong van 21-23 nog verspeeld, maar daarna namen de gasten het initiatief. Diagonaalspeler Sander Kemperman liet nog eens zien waarom hij in Hoogeveen als volleyballegende geldt, Ben van Noorden scoorde in zijn aanval, er waren lange opslagseries van Paul Dierdorp en Rick Seubers en Gert Jan Bril verrichtte in het achterveld verschillende reddingen.

Met de winnende vijfsetter houdt Olhaco de achterstand op Next Volley en Vocasa beperkt tot twee punten. Overbrugging van die marge biedt geen zekerheid, maar Luider weet dat elke plaats in de topdivisie belangrijk kan zijn. ,,Misschien betekent een negende plaats uiteindelijk wel handhaving. Je weet niet of Arbo Rotterdam en Alterno op dit niveau gaan uitkomen. We zullen elke wedstrijd voor een goed resultaat blijven gaan, want je moet niet achteraf hoeven zeggen ‘jammer dat we het hebben laten lopen’.”

Bij Olhaco weten ze immers hoe raar het kan lopen in het volleybal. Zo promoveerde de ploeg ook door de administratieve promotie van Nesselande na de terugtrekking van Peelpush. ,,Dat werd helaas pas in september bekend. In zo’n laat stadium lukt het niet om een ploeg nog te versterken”, stelt Luider.

De Hoogeveners, die de laatste jaren steevast in de sub-top van de eerste divisie meedraaiden, besloten het avontuur aan te gaan. ,,Twee jaar daarvoor zijn we ook gevraagd, maar toen waren we er financieel en organisatorisch nog niet klaar voor.”

Met slechts Kemperman en libero Jeffrey Albertoe als spelers met ervaring op dit of hoger niveau wist Luider dat het – zeker gezien de versterkte degradatie – een lastig seizoen zou worden. ,,De topdivisie is wel even iets anders dan de eerste divisie. We gaan keihard knokken om negende of tiende te worden. Als dat lukt dan weten we dat we ons bij de normale degradatieregeling gehandhaafd zouden hebben.”

bron

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven