Kim Renkema stopt met volleybal

VOLLEYBAL – Ze bereikte niet alleen de top in de zaal, ook als beachvolleybalster schopte ze het ver. Zo werd ze wereldkampioene bij de jeugd. In de zaal schopte ze het tot Oranje, maar nu is het ineens voorbij. Kim Renkema stopt op haar 29e per direct met volleyballen.

De Hoogeveense, die bezig was aan haar tweede periode bij de Duitse Bundesligaclub Allianz Stuttgart, doet dat min of meer noodgedwongen. “Ik ben eigenlijk het hele seizoen al niet fit geweest”, zegt ze tegen dagblad ‘Stuttgarter Nachrichten’. In het begin van het huidige seizoen bleek dat Renkema een virusinfectie had opgelopen, waardoor ze de eerste seizoenshelft aan haar voorbij moest laten gaan. Maar de aanvoerster knokte zich terug en speelde zelfs weer wedstrijden. Maar dus nooit zonder pijn. De laatste tijd kampte ze vooral met hevige rugpijn.

Chronisch
Artsen vertelden Renkema dat ze op korte termijn niet pijnvrij zal zijn en dat doorgaan met topsporten ertoe kan leiden dat de kwetsuur chronisch wordt. “Daardoor werd de keuze wel gemakkelijker, alhoewel het natuurlijk heel erg zuur is. Aan de andere kant kan ik simpelweg niet meer de rol spelen die ik voorheen had in het team. Bovendien heeft het team ook laten zien dat ze zonder mij prijzen kan pakken.”

Veel dank
Op haar facebookpagina dankte ze haar fans, haar familie en vooral haar huidige club Allianz Stuttgart:

bron: Facebook Kim Renkema

Sad that it’s over but extreme greatful for all the years

Every journey has an end so does also a sport career.
Sometimes the body makes decisions for you.
I feel extremely greatful about all the beautiful sports moments and all the amazing people I have met during my active career.
Thanks to all the coaches that improved me, to all the teammates that made me stronger, to all the fans that supported me and to my wonderful family who were always there for me.
I was fortuned to play in and for my own country, I am thankful for the years in Italy, but most of all I thank Stuttgart, the club and especially the fans for all your support. My decision for Stuttgart was the best I have made.

From the bottom of my heart thank you all.

Nieuwe deur opent: in managementteam van Stuttgart
Renkema, die in Nederland onder andere speelde voor Olhaco en DOK Dwingeloo, speelde jarenlang in Italië en dus in Duitsland. Ze veroverde met haar huidige club drie keer de beker. Bij Stuttgart was ze niet alleen een dragende speler, ze gold ook als het gezicht van de club. Haar afscheid betekent daarom ook niet het afscheid van Stuttgart, want Renkema treedt namelijk binnenkort toe tot het management van de club. Ze wordt de komende twee jaar Sportchef. Renkema gaat zich bezighouden met het formeren van de nieuwe selectie. Ook zal ze een rol gaan spelen op commercieel gebied. Stuttgart-voorzitter Manfred Boschatzke daarover: “Sport heeft gezichten nodig en Kim is zo’n gezicht.”

Passer/loper Renkema, geboren en getogen in Hoogeveen, speelde in haar loopbaan voor onder meer Olhaco, DOK, AMVJ, Longa’59 en Weert en in het buitenland in twee periodes voor Stuttgart, onderbroken door twee jaar Pavia in Italië. Met Stuttgart won ze drie keer de beker (2011, 2015 en 2017) en een keer de Supercup (2016). Ook schopte ze het tot het nationale team en werd ze als beachvolleybalster Nederlands kampioen onder 18 en onder 21 jaar.

 

bron

[supsystic-slider id=4 position=”center”]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven