Dames Olhaco stijgen naar derde plaats

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben een nuttige 4-0 zege behaald op DIO/Bedum. De Hoogeveense dames werkten geen topwedstrijd af, maar speelden een degelijke wedstrijd en konden vijf hele kostbare punten laten bijschrijven.

De setstanden waren 25-21, 25-21, 25-16, 25-21. Door de zege steeg Olhaco naar de derde plaats en de ploeg wil zo lang mogelijk meedoen om de bovenste plaatsen.

Trainer toonde zich tevreden

Olhaco-trainer Mohamed Romdhane was tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg, maar hij vond niet dat zijn ploeg heeft laten zien waartoe het volgens hem in staat is. ‘We kunnen beter, maar we hebben een degelijke wedstrijd gespeeld. Vooral onze service was sterk en dat was een goed wapen. Ook de organisatie in het veld was bij ons goed verzorgd. Iedereen heeft haar taak goed uitgevoerd. We waren agressiever dan anders en dat is mooi om te zien. Meestal zijn we te lief voor de tegenstander. De aanvalsters durfden uit te halen en waren bij het net niet bang. Het is gewoon jammer, dat we voor de winterstop enkele blessures kregen, want anders hadden we hoger gestaan. Wat dat betreft kwamen die blessures op een slecht moment.’

Spel ging eerste twee sets gelijk op

Olhaco startte de wedstrijd met Margit Habing, Elizanne de Vries, Marloes Groeneveld, José Dorland, Lisanne Coelingh, Marloes Prins en libero Lisanne van der Sleen. De eerste twee sets verliepen lang gelijk op. Olhaco kwam op een voorsprong van een aantal punten, maar liet DIO steeds weer terugkomen. Daardoor werden de slotfases van beide sets onnodig spannend. Het pleit voor de Hoogeveense dames dat ze in de beslissende fase het hoofd koel hielden en twee keer met 25-21 wonnen.

Dorland buigt achterstand om

In de derde set kwam Olhaco achter te staan met 4-10. Daarna startte Olhaco een ongelooflijke inhaalrace, die stopte bij 17-10 mede door een goede serviceserie van José Dorland, die weer helemaal terug is na een blessure. Olhaco liet DIO/B kansloos en viel met durf aan en DIO kende veel moeite met de opslag van Olhaco. De derde set won Olhaco met overmacht met 25-16 en een 3-0 voorsprong was een feit.
In de vierde set kwam Annemarie Stevens in de plaats van José Dorland en verder bleef de basis ongewijzigd. In de beginfase van de vierde set was er niets aan de hand voor de thuisclub, want Olhaco kwam voor met 20-13. Daarna zakte Olhaco weg en liet DIO terugkomen tot 22-21. Daardoor werd het onnodig spannend, maar Lisanne Coelingh, Marloes Prins en een curieuze bal van Lisanne van der Sleen zorgden voor een 25-21 zege en een belangrijke 4-0 winst voor Olhaco.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven