Heren Olhaco worden op alle fronten afgetroefd

Tilburg – De heren van Olhaco hebben een kansloze 3-0 nederlaag geleden bij Tilburg. De thuisclub bleek duidelijk een maatje te groot te zijn voor de Hoogeveners, die nooit het idee kenden dat er iets te halen viel.

De setstanden 25-12, 25-20 en 25-20 zeggen ook genoeg. De komende twee weken is Olhaco vrij, waarna een zeer belangrijke fase aanbreekt met duels tegen ploegen die net als Olhaco in de onderste regionen staan.

Olhaco-trainer Dennis Luider was na afloop van de kansloze nederlaag tegen het gretige Tilburg duidelijk. ‘Het was niet best. We kwamen geen moment echt in de wedstrijd en Tilburg was op alle fronten beter dan wij. Aanvallend hadden we niets in te brengen en we kwamen gewoon kracht te kort. We hebben van alles geprobeerd het tij te keren, maar dat leverde niets op. We hebben terecht verloren van een betere tegenstander’.

Olhaco startte de eerste set met Jarno van Timmeren, Ben van Noorden, Sander Kemperman, Rick Seubers, Maarten Bisschop, Gert Jan Bril en libero Jeffrey Albertoe. Het werd al gauw duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, want al snel keek Olhaco tegen een 8-1 achterstand aan. ‘We kwamen nog wel even terug, maar we hadden eigenlijk niets in te brengen’, verklaart Dennis Luider. ‘In de tweede set zijn we twee plaatsen doorgedraaid’. Dat leek haar vruchten af te gaan werpen, want Olhaco pakte een 4-9 voorsprong. De gasten slaagden er niet in die vast te houden, want Tilburg kwam terug tot 19-19. ‘Daarna lieten we wat steekjes vallen en zij liepen uit naar 25-20.’

Wissels

Dennis Luider probeerde in de derde set door middel van wissels de bakens te kunnen verzetten. Hij bracht Paul Dierdorp voor Rick Seubers, Peter Krook voor Ben van Noorden en Bert Bril voor Jarno van Timmeren. ‘Ik probeerde daardoor een ander spel te kunnen creëren, maar we kwamen veel te snel op een grote achterstand.

Ook in deze set had ik nooit het idee dat we aan setwinst konden denken. Zij waren erg gebrand op de zege en ze hadden thuisvoordeel. We hadden geen moment de illusie te kunnen winnen.’ De komende twee weken is Olhaco vrij. ‘Dat komt ons wel goed uit. Gert Jan Bril heeft last van de arm en we kunnen nu rustig toewerken naar een belangrijke fase in de competitie. Dan komt het er op aan’. Olhaco ontmoet dan Dordrecht, VoCASA en Donitas en in die wedstrijden heeft Olhaco de kans handhaving in de Topdivisie veilig te kunnen stellen. Zoals het nu lijkt degraderen de nummers 9, 10, 11 en 12 en voor Olhaco is het dus zaak minimaal als achtste te eindigen, maar de afstand met die veilige plaats is al zes punten.

Tilburg-Olhaco 3-0 (25-12, 25-20, 25-20)

Stand onderin de Topdivisie
8. Cito 15-22
9. Olhaco 16-16
10. VoCASA 14-14
11. Dordrecht 15-12
12. Donitas 14-8

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven