Dames Olhaco laten winst glippen bij Veracles 2

Groningen – De dames van Olhaco hebben de lastige uitwedstrijd tegen Veracles 2 met 3-2 verloren.

Tot 2-2 ging de strijd gelijk op met kansen voor beide ploegen. in de vijfde set liet Olhaco het afweten en scoorde slechts vier punten, die ook nog ontstonden door fouten van de thuisclub. De setstanden waren: 26-24, 18-25, 25-23, 16-25 en 15-4. Olhaco scoorde een punt meer: 100-101.

Degelijk spel

Olhaco startte de wedstrijd tegen Veracles 2 met Elizanne de Vries, Marloes Groeneveld, Margit Habing, Annemarie Stevens, Lisanne van der Sleen (libero), Lisanne Coelingh en Marloes Prins. De wedstrijd liep gelijk op en de gasten speelden een degelijk spelletje tot 20-20.

‘José Dorland kwam in het veld voor Annemarie, maar na de twintig punten waren we ineens niet scherp genoeg meer’, zegt Marloes Prins. Het werd nog wel spannend, maar Olhaco kwam net iets te kort: 26-24. Dat was een fikse tegenvaller, maar in de tweede set herstelde de ploeg van trainer Mohamed Romdhane zich goed. ‘De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling, op een verandering na: José Dorland bleef staan voor Annemarie. We speelden goed, we zetten Veracles onder druk met onze service, het spel was gevarieerd en we wonnen de set vrij eenvoudig met 18-25’.

Goede serviceseries

In de derde set begon Olhaco in dezelfde opstelling als in de tweede set. ‘Deze set gaf hetzelfde beeld als de tweede set, we speelden goed en afwisselend. We kwamen op een voorsprong van 10-16, mede door een aantal goede serviceseries. Maar we lieten Veracles toch weer terugkomen. De sfeer in het veld was goed, maar misschien wel iets te goed, want Veracles wist de set te winnen met 25-23’, zegt Marloes Prins. In de vierde set bleef de opstelling gelijk als in de derde set. ‘Ook in deze set was ons spel goed, er werd goed verdedigd en de pass was stabiel. We wisten vrij gemakkelijk te winnen met 16-25’. Daardoor was de stand 2-2 en moest een vijfde set de beslissing brengen. Olhaco had de kans de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de vijfde set werd een debacle voor de gasten.

Foutenlast

‘Ja, de vijfde set was een drama. We keken direct tegen een 0-3 achterstand aan en de persoonlijke foutenlast liep in een rap tempo op. Ons goede spel van de vorige sets was verdwenen. De pass kwam niet meer aan en we verloren de set met 15-4. De vier punten die we behaald hebben, waren fouten van de tegenstander. Erg jammer dat we ons eigen spel niet hebben kunnen vasthouden en de winst uit onze handen hebben laten glippen’.

Ondanks de nederlaag bleef Olhaco op de vierde plaats staan. De ploeg is twee weken vrij en op 4 maart speelt Olhaco thuis tegen Dio Bedum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven