Heren Olhaco redden het weer niet tegen DIO/B

Hoogeveen – De heren van Olhaco wilden graag eindelijk eens van DIO/Bedum winnen, want dat was al een hele tijd geleden. De Hoogeveners kregen daarvoor wel kansen, maar grepen die mogelijkheden niet.

De ploeg van trainer Dennis Luider leed een 0-3 nederlaag via de setstanden 24-26, 20-25 en 20-25. Luider baalde flink en vond dat zijn ploeg twee sets had moeten winnen.

Trainer was zwaar teleurgesteld

Dennis Luider was na afloop zwaar teleurgesteld na de 0-3 nederlaag tegen DIO/B waar al heel lang niet meer van gewonnen was. ‘Buiten de derde set hebben we in de eerste en tweede set kansen gehad die sets te winnen. Vooral de eerste, waarbij we een 24-22 voorsprong niet af kunnen maken. We hebben dan de macht niet om bij zo’n stand gemakkelijk te scoren, het moet altijd moeilijk gaan. Zo gauw we boven de twintig punten komen zijn we niet thuis. We hadden de pass niet onder controle en dan wordt het voor de spelverdeler moeilijk een aanval op te bouwen. We hebben de kansen niet benut, maar we gaan gewoon door en gaan voor handhaving’.

Olhaco was gebrand op zege

Olhaco startte de eerste set met Jarno van Timmeren, Sander Kemperman, Rick Seubers, Gert Jan Bril, Ben van Noorden, Maarten Bisschop en libero Jeffrey Albertoe. Olhaco was gebrand op een zege tegen het geroutineerde en ontspannen ogende DIO/B. De thuisclub speelde voor een goed gevulde sporthal Trasselt een goede set en kwam met 24-22 voor en de setwinst leek een kwestie van tijd. Daarna was Olhaco niet bij machte de set af te maken. DIO was veel koelbloediger en blokte twee keer succesvol en smashte twee keer succesvol en liet Olhaco teleurgesteld achter. Dat was een fikse klap in het gezicht van Olhaco, maar in de tweede set kon de thuisploeg gelijke tred houden tot 20-20. ‘We kunnen ons goede niveau niet vasthouden en boven de twintig punten lijkt het wel of er onzekerheid in de ploeg komt.’

Onnodige fouten

Na 20-20 maakte Olhaco enkele onnodige fouten en maakte de kansen niet af en dat deed DIO wel: 20-25. In de derde set begon Luider met Peter Krook voor Ben van Noorden. Bij 13-14 waren er nog kansen voor Olhaco, maar te snel liet de ploeg DIO uitlopen naar 15-20. Dennis Luider probeerde de bakens nog te verzetten door te wisselen, maar Olhaco bleek niet opgewassen tegen een slim en uitgekookt spelend DIO dat de derde set vrij eenvoudig met 20-25 won.