Dames Olhaco zetten Sneek 3 opzij

Hoogeveen – De volleybaldames van Olhaco hebben tegen laagvlieger Sneek 3 gedaan wat ze moesten doen om in de top van de tweede divisie te kunnen blijven.

In een niet al te spectaculaire wedstrijd won de ploeg met 3-1 via 25-19, 25-18, 22-25 en 25-15. In drie sets had Olhaco weinig te duchten van Sneek, maar in de derde set liet de thuisclub zich onnodig verrassen en liet een puntje liggen.

Na de vrij onverwachte nederlaag van vorige week tegen Zwolle 2 wilde Olhaco in het thuisduel tegen nummer tien Sneek 3 niet weer een fout maken. Olhaco startte de wedstrijd met Margit Habing, Lisanne Coelingh, Marloes Prins, Elizanne de Vries, Marloes Groeneveld, Annemarie Stevens en libero Lisanne van der Sleen. In de eerste set maakte Olhaco net iets minder fouten dan Sneek 3. Beiden verdedigden goed, waardoor de toeschouwers vaak lange rally’s konden bewonderen.

Weinig power

Dat kwam ook omdat beide ploegen te weinig power in de aanval hadden, zodat de ballen vaak weer opgevangen konden worden. De eerste set ging via 25-19 naar Olhaco en daar viel weinig op af te dingen. In de tweede set begon Olhaco in dezelfde opstelling, maar in de beginfase bleek Sneek 3 een taaie tegenstander. Blokkerend raakte Sneek beter op dreef, waardoor Olhaco veelal overging op tactische ballen net over het blok. Het tempo was laag en pas bij 14-13 kon Olhaco een gaatje slaan naar 20-13. Mede door een goede opslagserie van Elizanne de Vries en een tactische bal van Lisanne Coelingh pakte Olhaco de tweede set vrij eenvoudig met 25-18.

Gedurfd

Menigeen begon al aan een 4-0 zege te denken, maar dat pakte toch anders uit. Er leek bij 16-12 niets aan de hand voor Olhaco dat op weg leek naar een 3-0 voorsprong. Sneek 3 gooide de schroom van zich af en begon gedurfd aan te vallen en dat had succes. Olhaco was vaak niet attent genoeg en liet verdedigend de nodige steken vallen. Sneek 3 rook haar kans en kwam terug tot 19-19 en liep vervolgens uit naar 19-23. Door onnodige fouten gaf Olhaco de derde set uit handen: 22-25. In de vierde set maakte de thuisclub alles weer goed door een sterke vierde set.