Heren Olhaco nemen revanche op DS

Den Dungen – De heren van Olhaco hebben de ware slijtageslag, die twee uur en een kwartier duurde, tegen DS in Den Dungen met 2-3 gewonnen.

De zwaar bevochten zege kwam voor de heren van Olhaco als geroepen en de ploeg van trainer Dennis Luider steeg naar de negende plaats. De verschillen waren miniem, maar volgens Luider geeft deze zege vertrouwen voor de toekomst. De setstanden waren 25-22, 22-25, 25-23, 24-26 en 12-15.

Na vier nederlagen was Olhaco afgezakt naar de tiende plaats en de ploeg was dringend aan een overwinning toe. Tegen het geroutineerde DS met veel ervaren spelers in de gelederen was dat geen gemakkelijke opgave, al zakte DS inmiddels naar de negende plaats. In Hoogeveen verloor Olhaco met 2-3 van DS en Olhaco wilde revanche. In een bomvolle sporthal in Den Dungen begon Olhaco met Jarno van Timmeren, Sander Kemperman, Rick Seubers, Maarten Bisschop, Gert Jan Bril, Ben van Noorden en libero Jeffrey Albertoe. In de eerste set speelde Olhaco goed en bleef tot 20-19 bij, maar boven de twintig punten liep DS uit naar 23-19 en verloor Olhaco uiteindelijk met 25-22. In de tweede set was het andersom. Tot 22-22 ging de strijd gelijk op en deze keer was het Olhaco dat drie punten pakte voor de zege: 22-25.

Achterstand

In de derde set keek Olhaco steeds tegen een achterstand aan en kwam met 24-20 achter. Olhaco knokte zich terug tot 24-23, maar het bleek toch niet genoeg: 25-23. ‘Dat was een tegenvaller, maar we hadden het gevoel dat er meer te halen was’, zegt Dennis Luider. ‘In de vierde set kwamen we met 13-8 achter en toen heb ik Peter Krook voor Ben van Noorden ingebracht. Langzamerhand kwamen we beter in de wedstrijd en opeens was het 19-19. Toen liepen we uit naar 20-23 en maakte DS vier punten op rij, waardoor zij met 24-23 voor kwamen en dichtbij 3-1 waren.

Dat gebeurde gelukkig niet, want wij wonnen die set alsnog met 24-26’. Dat was een belangrijke zege en er volgde een zinderende vijfde set. ‘Bij 11-9 blokten Rick Seubers en Sander Kemperman goed en liepen we uit naar 12-15. Het was een mooie zege’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven